معاون پرستاری وزارت بهداشت در گفتوگو با ایلنا:
لزوم انجام مصاحبه از متقاضیان رشته پرستاری/۵ هزار پرستار بیکار داریم/ جذب سالانه ۹ هزار پرستار
معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از جذب سالانه ۹۰۰۰ پرستار خبر داد.
مریم حضرتی (معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در خصوص انتخابات نظام پرستاری گفت: تعداد افرادی که امسال در پنجمین انتخابات حضور داشتند، با آمار سال گذشته یکسان است. از این نظر ما هیچ افت آماری در شرکتکنندگان جامعه پرستاری نداشتهایم. حتی در برخی دانشگاهها تا ۵۰ درصد نیروهای پرستاری شرکت کردهاند، اما بعضی دانشگاهها هم مشارکتشان کمتر بوده است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت در رابطه با تلاشهای وزارت بهداشت در جهت رفع کمبود کادر پرستاری اظهار کرد: ما کمبود نیرو داریم و در جهت رفع این کمبود هر سال تعداد زیادی نیرو پذیرش میشود، قابل توجه است که در سیستم درمانی کشور بیشترین آمار جذب را به پرستاران تعلق دادهاند. امسال بیش از ۷۰ درصد نیروهای جذب شده در نظام درمانی کشور پرستاران بودهاند.این بسیار نکته خوشایندی است و قابلیت دارد تا برنامهریزیهای موثری برای نظام درمانی در کشور صورت بگیرد.
حضرتی ضمن گوشزد بر تاثیر منفی کمبود نیروی پرستار بر سیستم درمانی بیان کرد: کمبود نیروی پرستاری میتواند بر روی استانداردهای مراقبتی تاثیر بگذارد. الان پرستاران ما مجدانه و شب و روز تلاش میکنند تا کیفیت کار حفظ بشود، اما وقتی نیرو کم باشد به طبع باعث افزایش خطا می شود.
وی در ارتباط با تلاشهای امیدوارکننده وزارت بهداشت در رابطه با رفع کمبودهای کادر پرستاری اذعان کرد: با رویهای که وزارت بهداشت پیش گرفته است؛ آینده بسیار خوبی برای سال ۱۴۰۴ برای وضعیت پرستاری کشور خواهیم داشت و اگر امسال این ۹۰۰۰ نیرو جذب بشوند و تا سال ۱۴۰۴ ادامه پیدا کند ما دیگر مشکلی از بابت کمبود کادر پرستاری و خطاهای مربوط در سیستم سلامت کشور نخواهیم داشت.
حضرتی گفت: نارضایتی در بدنه کادر پرستاری وجود دارد، نتیجه ی فشار اقتصادی موجود است که بر شانه همه اقشار جامعه سنگینی میکند و به طبع پرستاران هم از فشار اقتصادی رنج میبرند و نارضایتی دارند. باید توجه کنیم که پرستاری جزو شغلهای بسیار سخت است که به قول معروف تعطیل بردار نیست. پرستاران مجابند تا همیشه در هر شرایطی در زلزله و سیل و عید و عزا و...خدمات خود را ادامه دهند. البته این نوع فشارهای کاری همه جای دنیا هست. ولی انشالله که ما بتوانیم در جهت معیشت پرستاران و رفاه آنان قدمهای مثبتی برداریم. در این مهم هم با توجه به نگرشهای مثبت مقام عالی وزارت بهداشت امیدواریهایی بدست آوردهایم و آینده خوبی برای پرستاران پیشبینی میکنیم.
معاون پرستاری وزارت بهداشت در رابطه با برخی علل کمبود پرستار در کشور گفت: در اکثر شهرها تقریبا پرستار بیکار نداریم. در بعضی استانها ما تعداد مشخصی پرستار بیکار داریم که در مجموع حدود ۵۰۰۰ پرستار بیکار در کشور میشوند. در بعضی از استانهای ما نیاز به پرستار هست و اعلام نیاز هم میکنند، اما کسی نمیرود و باید طرح های انگیزشی برای این عزیزان در نظر گرفته شود. از طرفی در برخی از استانها هم به دلیل عدم توزیع درست دانشکدهها، بیش از نیاز استان پرستار تربیت کردهاند و پرستار هم میخواهد در همان استان و همان بیمارستانی که میخواهد بکار گرفته شود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت در این باره افزود: ما آماری از بیکاران رشته پرستاری داریم که بعد از تحصیل به صنوف دیگر برای کار مشغول میشوند و به هر دلیلی که به رشته پرستاری ورود پیدا کردهاند، به دلیل سختی کار یا هر دلیل دیگری وارد بازار کار پرستاری نمیشوند. پرستاری شغل سختی است که اشتغال و ماندگاری در آن به علاقه نیاز دارد. ما در سه دهه قبل برای پذیرش دانشجوی پرستاری مصاحبه داشتیم، تا دانشجو هزینه دولتی را برای تحصیل حرفه مصرف کند و بعد از دوره تحصیل اشتغال متفاوتی را برگزیند. به نظرم امروز هم به این مصاحبه نیاز داریم. به طور کلی بر این باور هستم، بازگشت به مصاحبه برای پرستاری میتواند کارآمد باشد.