با حضور دکتر قدیر اولین جلسه کمیته دانشگاهی کنترل عفونت بیمارستانی برگزار شد.
با حضور دکتر قدیر اولین جلسه کمیته دانشگاهی کنترل عفونت بیمارستانی برگزار شد.
با حضور جناب آقای دکتر قدیر رئیس محترم دانشگاه علوم پزشکی اولین جلسه کمیته دانشگاهی کنترل عفونت بیمارستانی در سالن شهید مطهری دانشگاه برگزار شد.
با حضور جناب آقای دکتر قدیر رئیس محترم دانشگاه علوم پزشکی اولین جلسه کمیته دانشگاهی کنترل عفونت بیمارستانی در سالن شهید مطهری دانشگاه برگزار شد. در ابتدای جلسه گزارش آنالیز داده های بیمارستانی کنترل عفونت ارائه و در خصوص موضوعات مطرح شده بحث و تبادل نظر انجام شد. سپس آقای دکتر محبی معاون بهداشتی و آقای دکتر حضوری معاون غذا و دارو دانشگاه عضو جدید کمیته توسط آقای دکتر قدیر رئیس محترم دانشگاه معرفی و همچنین آقای دکتر قدیر در خصوص اهمیت پیشگیری و کنترل عفونتهای بیمارستانی و اهمیت سشتشو و ضدعفونی کردن دستها در جلوگیری از انتقال عفونتهای بیمارستانی تاکید نمودند.
عفونت بیمارستانی عفونتی است که بیمار در زمان بستری به آن مبتلا نبوده و در دوره کمون آنهم نبوده است و علائم و نشانه های آن حداقل بعد از ۴٨ ساعت بستری در بیمار ظاهر شود.
عوامل مهم و موثر بر بروز عفونت بیمارستانی به شرح ذیل می باشد:
عدم رعایت احتیاطات استاندارد(مانند استفاده نادرست از گان، دستکش، ماسک)، عدم رعایت شستشوی دستها ، عدم رعایت ایزولاسیون بیماران عفونی، فضای نامناسب و فاصله کم تخت بیماران، نبود و یا خرابی دستگاههای تهویه هوا ، مشکلات دفع زباله های عفونی بیمارستانی، عدم رعایت تزریقات ایمن، شلوغی بخش و ورود ملاقات کنندگان عفونی به بخش، ضعف آزمایشگاه در شناسائی عوامل عفونی، بروز مقاومت میکروبی در بخش، ناهماهنگی و بی برنامه بودن در رژیم پروفیلاکسی آنتی بیوتیکی، ناهماهنگی در اعطای مرخصی برای پرسنل مبتلا به بیماری های عفونی، عدم تشکیل پرونده بهداشتی کارکنان و عدم واکسیناسیون واکسن های ضروری برای پرسنل بیمارستان ، حضور دانشجویانی که آموزشهای ضروری برای کنترل عفونت در بالین را ندیده اند، استفاده نادرست از مواد گندزدا و ضد عفونی کنند. مشکلات استریلیزاسیون، استفاده طولانی و نادرست از ونتیلاتور در بیماران بستری، استفاده طولانی و نادرست از کاتتر وریدی و شریانی، استفاده طولانی و نادرست از کاتتر ادراری ، استفاده طولانی و نادرست از لوله تراشه و ساکشن، بروز بیماری های نوپدید و ناشناخته ، نبود و یا کمبود برنامه های آموزشی و بازآموزی برای پرسنل بیمارستان و...