• 1395/12/11 - 08:19
  • 23
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیرکل دفتر ارتقای سلامت وزارت بهداشت خبر داد

ایجاد واحد مراقبت در منزل در بیمارستان ها

مدیرکل دفتر ارتقای سلامت، خدمات بالینی و پرستاری معاونت پرستاری وزارت بهداشت گفت: تاکنون افراد زیادی تحت عنوان پرستار و از طریق مراکز بدون مجوز وارد خانه مردم می شدند و چالش آفرین بودند اما وزارت بهداشت به دنبال ساماندهی این مراکز است و واحد های مراقبت در منزل در بیمارستانها ایجاد می شوند.


مدیرکل دفتر ارتقای سلامت، خدمات بالینی و پرستاری معاونت پرستاری وزارت بهداشت گفت: تاکنون افراد زیادی تحت عنوان پرستار و از طریق مراکز بدون مجوز وارد خانه مردم می شدند و چالش آفرین بودند اما وزارت بهداشت به دنبال ساماندهی این مراکز است و واحد های مراقبت در منزل در  بیمارستانها  ایجاد می شوند.

به گزارش روابط عمومی معاونت پرستاری ، احمد نجاتیان در همایش کشوری آموزش و خدمات سلامت فرد، خانواده و جامعه در اصفهان با بیان اینکه ادغام خدمات مراقبت در منزل در نظام سلامت اتفاق بسیار خوبی بود که در وزارت بهداشت اتفاق افتاد، افزود: در نظر داریم تا با کمک دیگر معاونت های وزارت بهداشت واحدهای هوم کر و مراکز مراقبت در منزل را به واحدهای بهداشتی  درمانی نزدیک کنیم.

نجاتیان خاطرنشان کرد: برنامه نظارت و  اعتبار بخشی موسسات مراقبت در منزل در دستور کار است و بنا داریم  این مراکز را به صورت تخصصی طبقه بندی کنیم.

 وی گفت: در سالیان گذشته مراقبت و درمان در فرهنگ ایرانی در درون  منازل و در کنار خانواده ها اتفاق می افتاد. اما با پیشرفت علم پزشکی و تغییرات زندگی به تدریج مراقبت در منزل رنگ و بوی خود را از دست داد. علم پزشکی به سمت تکنولوژی رفت و پزشکی بسیار تخصصی تر شد و مراقبت به بیمارستان منتقل شد .

مدیرکل دفتر ارتقا سلامت، خدمات بالینی و پرستاری معاونت پرستاری وزارت بهداشت تصریح کرد: کوتاه شدن دوره بستری در بیمارستان، حفظ ایمنی بیمار در منزل و کاهش هزینه ها از دیگر از مزایای درمان در منزل هستند.

نجاتیان افزود: مراقبت در منزل طول مدت بستری را  در جهان کاهش داده  است و اگر بتوانیم «هوم کر» یا مراقبت در منازل را افزایش دهیم، این بحث می تواند به کمبود نیروی انسانی از جمله پرستارها در بیمارستان ها کمک کند.

وی بیان کرد: اکنون در ایران حدود 400 مرکز مشاوره و مراقبت در منزل فعال هستند و به همین تعداد نیز مراکز غیر فعال داریم  که رقم بسیار کمی است.

مدیرکل دفتر ارتقای سلامت، خدمات بالینی و پرستاری معاونت پرستاری وزارت بهداشت اضافه کرد: تا امروز مراکز مراقبت در منزل به طور کامل در نظام سلامت در سطوح استانی و کشوری شناخته نشده اند و به حال خودشان رها شده اند.

وی تاکید کرد: تعداد زیادی از افراد تحت عنوان پرستار یا مراقب از طرف موسساتی که مجوزهای لازم را از وزارت بهداشت ندارند، در منازل حضور می یابند که این موضوع یکی از چالش های مهم  است که تبعات سلامتی و امنیتی برای جامعه دارد .

نجاتیان در ادامه گفت: مردم در حال حاضر فکر می کنند که اگر بیمار به داخل بیمارستان برود خدمات بسیار بهتری در اختیار او قرار می گیرد اما این خدمات می توانند در خانه و منزل هم بسیار بهتر ارائه شوند.

وی با بیان اینکه در کشورهای مختلف بخشی از GDP (تولید ناخالص ملی) را به مراقبت در منزل اختصاص دادند، اظهار کرد: در راستای  طرح تحول نظام سلامت در اردیبهشت امسال (سال 95) آیین نامه تأسیس مراکز مشاوره و مراقبت در منازل در وزارت بهداشت به تصویب رسید و همچنین در برنامه ششم توسعه بحث مراقبت در منزل مورد تاکید قرار گرفت.

مدیرکل دفتر ارتقا سلامت، خدمات بالینی و پرستاری معاونت پرستاری وزارت بهداشت اضافه کرد: با گذشت 20 سال از آیین نامه قبلی هنوز هیچ تعرفه ای در رابطه مراکز مشاوره و مراقبت در منزل وجود نداشت و در حق مردم اجحاف می شد که در تلاش هستیم این تعرفه ها تدوین و اعلام شود.

  • گروه خبری : اخبار اصلی
  • کد خبر : 26225
کلمات کلیدی