• 1396/02/20 - 08:00
  • 25
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
قائم مقام وزیر بهداشت:

خدمات پرستاری در منزل می تواند تا 10 درصد درمنابع حوزه سلامت صرفه جویی کند

ائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: توسعه مراکز خدمات پرستاری در منزل (home care)می تواند 5 الی 10 درصد در منابع حوزه سلامت صرفه جویی کند.


خدمات پرستاری در منزل می تواند تا 10 درصد درمنابع حوزه سلامت صرفه جویی کند

قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: توسعه مراکز خدمات پرستاری در منزل (home care)می تواند 5 الی 10 درصد در منابع حوزه سلامت صرفه جویی کند.

به گزارش روابط عمومی معاونت پرستاری، ایرج حریرچی در "همایش ملی پرستاری جامعه نگر با اولویت مراقبت در منزل" افزود: در تمام دنیا 10.4 درصد درآمد ناخالص جهان صرف حوزه سلامت می شود و تقریبا از هر 10 دلار که بشر تولید می کند یک دلارش صرف سلامت می شود.

وی افزود: با توجه به مسن شدن جمعیت جهان و تغییر شکل در نوع بیمای ها و شیوع بیشتر بیماری هایی نظیر سرطان، دیابت و چاقی، پیش بینی می شود، رقم 10 درصد باز هم افزایش یابد. از طرفی نیز در تمام کشورهای دنیا حتی کشورهای برخوردار نیز همواره 20 الی 30 درصد منابع سلامت به انحاء مختلف تلف می شود

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در حوزه سلامت یکی از جاهایی که گران ترین خدمات در آن ارائه می شود، بیمارستانها هستند و در کشورهای مختلف دنیا 40 الی 65 درصد منابع حوزه سلامت در بیمارستان ها است و این درحالی است که خیلی وقت ها خدماتی که در بیمارستان ها داده می شود، به راحتی در محیط های خارج از بیمارستان و در منازل نیز قابل ارائه است.

وی افزود: به عنوان مثال آیا برای کنترل قند خون و تنظیم انسولین الزاما مجبوریم مریض را در بیمارستان بستری کنیم یا چند درصد بیماران بستری در تخت های آی سی یو در بیمارستانها واقعا به آن نیاز دارند و مجبور به دریافت این خدمت در بیمارستان هستند.

وی ادامه داد: بسیاری از خدمات ساده هستند که نیازی نیست این خدمات در بیمارستان ها ارائه شود و در بسیاری موارد به صورت مراقبت و پرستاری در منزل این خدمات با کیفیتی مطلوب و خیلی مقرون به صرفه تر برای مردم و سیستم قابل ارائه هستند.

حریرچی تصریح کرد: باید کاری کنیم که تنها خدمات بسیار پیچیده که واقعا امکان ارائه آنها در خارج از محیط بیمارستانی وجود ندارد، در بیمارستانها باقی بماند و به این ترتیب بهره وری منابع را افزایش دهیم.

وی افزود: امروزه یکی از مشکلات جامعه بشری مراقبت از افراد مسن و بیماران سالمند است زیرا زندگی های مدرن امروزی در بسیاری از موارد، نگهداری از این افراد را برای خانواده ها با مشکل مواجه می کند که کشورهای مختلف برای آن راه حل های مختلف یافته اند که یکی از مهمترین آنها خدمات مراقبت و پرستاری در منزل است.

قائم مقام وزیر بهداشت ادامه داد: تخمین زده می شود که 5 الی 10 درصد هزینه های نظام سلامت به واسطه راه اندازی مراکز خدمات پرستاری در منزل بهینه سازی و صرفه جویی شود که این رقم بسیار درشتی است که می توان آن را در حوزه سلامت و نیروهای شاغل در این حوزه صرف کرد.

وی افزود: بی شک همه گروه ها زمانی موفق هستند که منابع خود را در راستای سلامت مردم و ایجاد هم افزایی تعریف کنند. در بخش سلامت نیز خیلی بیشتر از وضع فعلی امکان تزریق منابع نیست و باید منابع جدید را از طریق بهره وری حاصل کرد که قطعا مراقبت و پرستاری در منزل (home care)یکی از مهمترین حوزه هایی است که با تمرکز و توجه به آن می توان در منابع حوزه سلامت افزایش بهره وری داد.

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار اصلی
  • کد خبر : 26734
کلمات کلیدی