• 1396/02/20 - 08:06
  • 24
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مدیر کل دفتر ارتقای سلامت و خدمات بالینی پرستاری وزارت بهداشت:

مراکز پرستاری در منزل، خدمات نوین مراقبت های تخصصی و طب تسکینی به مردم ارائه می کنند

مدیر کل دفتر ارتقای سلامت و خدمات بالینی پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مراکز خدمات پرستاری در منزل فصل نوینی از خدمات مراقبت های تخصصی مانند مراقبت از بیماران دیابتی، قلبی و ... و نیز خدمات تسکینی ارائه می کنند و در بیمارستان ها نیز واحدهای homecareبرای ارتباط با این مراکز ایجاد می شوند.


مراکز پرستاری در منزل، خدمات نوین مراقبت های تخصصی و طب تسکینی به مردم ارائه می کنند

مدیر کل دفتر ارتقای سلامت و خدمات بالینی پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مراکز خدمات پرستاری در منزل فصل نوینی از خدمات مراقبت های تخصصی مانند مراقبت از بیماران دیابتی، قلبی و ... و نیز خدمات تسکینی ارائه می کنند و در بیمارستان ها نیز واحدهای homecareبرای ارتباط با این مراکز ایجاد می شوند.

به گزارش روابط عمومى معاونت پرستارى، احمد نجاتیان در همایش ملی پرستاری جامعه نگر با اولویت مراقبت در منزل افزود: خدمات پرستاری در منزل علاوه بر خدماتی که برای نظام سلامت دارد می تواند مشارکت خانواده و جامعه را در امر بهبودی بیماران در نظام سلامت افزایش دهد.

وی ادامه داد: در سال 78 که در وزارت بهداشت مجوز راه اندازی مراکز مشاوره پرستاری صادر شد این بحث آن طور که باید و شاید مورد توجه نبود و در این 17 یا 18 سال نه تعرفه ای برای این بخش تعریف شد و نه اینکه نظارتی بر آن اعمال شد.

مدیر کل دفتر ارتقای سلامت و خدمات بالینی پرستاری وزارت بهداشت افزود: در دولت یازدهم، دولت تدبیر و امید و با شجاعت دکتر میرزابیگی، معاون پرستاری و حمایت شخص وزیر بهداشت این بحث وارد مرحله ای جدید شد و در حال حاضر هزار و 200 مرکز خدمات پرستاری در منزل در سطح جامعه وجود دارد که البته حدود نیمی از آنها فعال هستند و بخشی از آنها نیز به دلایل مختلف به ویژه نداشتن توجیه اقتصادی غیر فعال هستند.

وی با اشاره به اقدامات و تلاش های صورت گرفته در وزارت بهداشت برای تغییر رویکردها نسبت به موضوع مراقبت های پرستاری در منزل گفت: جلسات کارشناسی بسیاری در سطح استان ها تشکیل و نظرات فعالان این عرصه گردآوری شد که به تدوین و ابلاغ آیین نامه ای در سال 95 منجر شد که به امضا وزیر بهداشت نیز رسیده بود.

نجاتیان افزود: امروز بسیار خوشحال هستیم که در این آیین نامه توانستیم برخی اشکالاتی که در آیین نامه قبلی خدمات مراقبت پرستاری در منزل وجود داشت را مرتفع کنیم. به عنوان مثال استانداردهای نظارتی تعیین شد و از اعمال نظارت های سلیقه ای که در گذشته وجود داشت، جلوگیری شده است و بحث نظارت در این عرصه به مدیریت های پرستاری دانشگاه ها محول شده است. اگر چه 100 درصد زیر نظر مدیر پرستاری نیست ولی نقش مدیر پرستاری در نظارت بر مراکز خدمات پرستاری در منزل و ایجاد این مراکز تقویت شده است.

وی از بروزرسانی شرح وظایف مراکز خدمات پرستاری در منزل در آیین نامه جدید خبر داد و گفت: برخی مسائل نظیر مراقبت های تسکینی مباحثی هستند که یک دهه گذشته مطرح نبود و امروز به عنوان مسائلی جدید و نوظهور در آیین نامه جدید اعمال شده است.

مدیر کل دفتر ارتقا سلامت و خدمات بالینی پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: موضوع درجه بندی و اعتباربخشی مراکز خدمات پرستاری در منزل (home care)نیز جزو دستور کارهای ما در وزارت بهداشت است که در آیین نامه جدید بسیار به آن توجه شده است و امیدواریم به کمک فعالان این عرصه و مدیران پرستاری بتوانیم استانداردهای اعتباربخشی برای این مراکز را تدوین کنیم.

وی افزود:  بنا نداریم با طرح موضوع اعتباربخشی و درجه بندی این مراکز برای فعالان این عرصه مانع ایجاد کنیم بلکه فقط می خواهیم مراکزی که بهتر هستند برای بهره مندی از یکسری امتیازات معرفی و شناخته شوند.

نجاتیان اظهار داشت: امروزه همزمان با توسعه علوم پزشکی، علم پرستاری نیز تخصصی شده است و می توانیم به مراکز ارائه دهنده خدمات پرستاری، عنوان تخصصی در زمینه های مختلف و مورد نیاز جامعه نظیر دیابت، قلب و عروق و ... ارائه دهیم که این نیز از امتیازات آیین نامه جدید است.

وی با اشاره به تلاش ها و پیگیری های مجدانه برای تعیین تعرفه های خدمات پرستاری در منزل گفت: بالاخره بعد از 20 سال کسی به فکر تعیین این تعرفه ها افتاد زیرا از نبود تعرفه ها علاوه بر مراکز ارائه دهنده خدمات، مردم نیز آسیب های بسیاری می بینند.

مدیر کل دفتر ارتقای سلامت و خدمات بالینی پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت پوشش بیمه ای تعرفه های پرستاری در منزل گفت: بحثی که به اعتقاد بنده نقطه قوت آیین نامه جدید است این است که مراکز خدمات پرستاری در منزل به طور رسمی می توانند با بیمارستان ها و مراکز درمانی کشور قرارداد ببندند.

وی افزود: دیگر واسطه هایی نظیر نیروهای خدماتی، پرستاران، نظافتچی ها و راننده های آمبولانس که در گذشته در این میان واسطه گری می کردند، حذف می شوند و این فرصت ایجاد شده است تا در تمام بیمارستان ها واحد home careایجاد شود و این واحدها واسطه های بین بیمار و مراکز مشاوره باشند.

نجاتیان تصریح کرد: بی شک هنوز در اول مسیر هستیم و قطعا راه زیادی پیش رو داریم و به عنوان مثال در نظر است خدماتی که در مراکز خدمات پرستاری در منزل ارائه می شود به پرونده الکترونیک سلامت مرتبط شود و در این راستا فرم ها و قراردادها در حال بروزرسانی است.

وی افزود: این همایش نخستین نشست در موضوع پرستاری جامعه نگر و مراقبت در منزل است تا عزمی ملی در این مبحث ایجاد کنیم زیرا امروز وزارت بهداشت به بحث home careبه عنوان یک بخش اصلی نظام سلامت نگاه می کند و این رویکرد وجود دارد که خدمات این عرصه می تواند علاوه بر مردم و جامعه برای نظام سلامت و نظام بیمه ای کشور مفید باشد و موجب اعتلا و ارتقای نظام سلامت شود.

  • گروه خبری : اخبار اصلی
  • کد خبر : 26735
کلمات کلیدی