معاون پرستاری وزیر بهداشت: 10 هزار کمک پرستار یکساله از مهرماه در بیمارستان ها جذب می شوند
معاون پرستاری وزیر بهداشت گفت: بیش از 10 هزار نیروی کمک پرستار در یکسال گذشته تربیت شده اند و از مهرماه امسال به تدریج پس از طی آزمون کتبی و مهارتی در بیمارستان ها جذب و بکارگیری می شوند.
معاون پرستاری وزیر بهداشت گفت: بیش از 10 هزار نیروی کمک پرستار در یکسال گذشته تربیت شده اند و از مهرماه امسال به تدریج پس از طی آزمون کتبی و مهارتی در بیمارستان ها جذب و بکارگیری می شوند.
به گزارش روابط عمومی معاونت پرستاری؛ محمد میرزابیگی در گفت و گو با ایرنا افزود: کمک پرستاران نیروهای غیر حرفه و مهارتی هستند که ارائه حدود 30 مورد مراقبت های اولیه به بیماران در مهارت های قابل آموزش به آنها گنجانده شده است و به هیچ وجه در امور حرفه ای و تخصصی پرستاری دخالت نمی کنند.
وی گفت: ارائه خدمات و مراقبت های اولیه به علت کمبود و خلاء این نیروها در بیمارستان ها در بسیاری از موارد به وسیله همراهان بیماران انجام می شد که مخاطراتی در پی داشت و در مواردی که این نوع خدمات به دوش پرستاران می افتاد نیز باعث می شد که پرستاران در ارائه خدمات حرفه ای و تخصصی به بیماران دچار مشکل شوند و با توجه به کمبود شدید پرستار این مسئله مشکلات زیادی را در پی داشت.
معاون پرستاری وزیر بهداشت افزود: با توجه به لزوم ایجاد رده های مهارتی و غیر حرفه ای در گروه پرستاری،پیشنهاد ایجاد رده جدید کمک پرستار یکساله در سال 1393 پس از تحقیقات و بررسی های کارشناسی دقیق به شورای عالی برنامه ریزی وزارت بهداشت ارائه شد و در بهمن همان سال به تصویب رسید.
میرزابیگی گفت: پیشنهادهای مختلفی درباره رده های غیر حرفه ای در گروه پرستاری مطرح بود و حتی پیشنهادهایی مطرح شد که دو یا سه رده قبل پرستاری حرفه ای تعریف شود اما سرانجام ایجاد یک دوره غیر حرفه ای و مهارتی با عنوان کمک پرستار یکساله به تصویب رسید.
وی افزود: ارائه خدمات غیر حرفه ای در گروه پرستاری و قبل از رده پرستاری حرفه ای در هیچ جای دنیا نیازمند تحصیلات دانشگاهی نیست و در ایران نیز این افراد نیازی به داشتن تحصیلات دانشگاهی ندارند.
معاون پرستاری وزیر بهداشت اضافه کرد: با همکاری شورای عالی برنامه ریزی وزارت بهداشت، برنامه درسی یکساله تربیت کمک پرستار تدوین و کار آموزش و تربیت این نیروها به تعدادی از نهادهای عمومی غیر دولتی واگذار شد.
وی گفت: قرار بر این بود که با تربیت این نیروها، حدود 10 هزار کمک پرستار (عمدتا به صورت بومی) در بیمارستان های کشور جذب شوند، به همین علت حدود 1.5 برابر این تعداد در کشور نیروی کمک پرستار تربیت شد و قرار است به تدریج از مهر امسال (مهر 95) این افراد پس از گذراندن آزمون کتبی و مهارتی (که به روش آسکی برگزار می شود) در بیمارستان ها جذب و بکارگیری شوند.
میرزابیگی ادامه داد: در فرآیند جذب کمک پرستاران در بیمارستان ها علاوه بر آزمون کتبی و مهارت های عملی به مسائلی مانند اخلاق و توانمندی در برقراری ارتباط با بیمار نیز توجه می شود.
وی گفت: این نیروها در بیمارستان ها استخدام نمی شوند بلکه به صورت خرید خدمت از طرق مختلف از جمله موسسه کارآفرینان آوا سلامت در بیمارستان های دانشگاه های علوم پزشکی بکارگیری می شوند.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: برای نیروهای کمک پرستار حدود 30 مهارت تعریف شده است که شامل مراقبت ها و خدمات اولیه مورد نیاز بیماران است، خدماتی که در گذشته در ارائه آنها به بیماران مشکلات زیادی داشتیم و به علت فقدان ارائه این خدمات،بیماران آسیب می دیدند.
میرزابیگی گفت: با ورود نیروهای کمک پرستار یکساله قطعا رضایتمندی بیماران از خدمات بیمارستانی افزایش می یابد و با وجود کمبود شدید نیروی گروه پرستار، پرستاران نیز فرصت بیشتری برای ارائه خدمات حرفه ای به بیماران خواهند داشت