مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت:
بیماریهای قلبی و عروقی مهمترین علت مرگ و میر در کشور است
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در همایش یک روزه تغذیه و ایمنی غذا در دانشگاه علوم پزشکی سبزوار اظهار داشت: مصرف زیاد نمک، چربی و قند سه عامل خطر تغذیه است که در کشور میزان مصرف آنها بیش از مقدار توصیه شده است.
به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی (وب دا)؛ دکتر زهرا عبداللهی با بیان اینکه امروز 30 درصد از بیماریهای کشور مربوط به سرطانهاست، تصریح کرد: متاسفانه سرطانها، بیماریهای قلبی و عروقی و سکتههای مختلف مهم ترین بیماریهای رایج در کشور هستند.
وی با بیان اینکه 88 درصد مردم در کشور الگو صحیح تغذیه را رعایت نمیکنند، خاطرنشان کرد: عدم رعایت الگوی صحیح تغذیه منجر به فوت می شود .
دکتر عبداللهی با بیان اینکه امروز کشور دچار اپیدمی اضافه وزن و چاقی شده است، یادآور شد: متاسفانه از هفت عامل شناسایی شده در زمینه مرگ و میر پنج عامل مربوط به مصرف غذا است که با کنترل آنها میتوان درصد زیادی از میزان مرگها در کشور را کاهش داد.
مدیر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه در الگوی مصرف غذایی صحیح از مصرف قندها، چربی ها، روغن و نمک خودداری میشود، افزود: در این الگو این مواد به صورت روزانه در غذا استفاده نمیشود و همواره دارای میزان مشخصی است.
وی با بیان اینکه مصرف سبزیجات، میوه، لبنیات و حبوبات همواره در هرم غذایی باید مورد توجه باشد، ادامه داد: متاسفانه امروز به این موارد مهم در سبد کالای خانوادهها کمتر توجه میشود که این امر سبب به خطر افتادن سلامت جامعه خواهد شد.
دکتر عبداللهی با بیان اینکه محققان ثابت کردهاند مصرف چربی و نمک ارتباط مستقیمی با بیماریهای قلبی، عروقی و سرطان و بیماریهای معده دارد، اضافه کرد: متاسفانه امروز به دلیل مصرف بالای نمک در کشور شاهد افزایش تعداد مبتلایان به بیماری فشار خون در جامعه هستیم.
وی با بیان اینکه براساس آمارهای ارائه شده میزان مصرف نمک در ایران 3 برابر نرم جهانی است، گفت: بخش زیادی از نمک مصرفی مردم مربوط به خوردن فستفودها، نان و افزودنیهای مختلف است.
وی در ادامه افزود :متاسفانه 50 درصد از مردم پیش از اینکه غذا را بچشند نمک به آن اضافه می کنند و بیش از 86 هزار 500 نفر در کشور مبتلا به بیماری فشار خون هستند.
این مسئول با بیان اینکه براساس آمارهای وزارت بهداشت بیش از 51 هزار نفر در کشور از بیماری پوکی استخوان رنج میبرند یادآور شد: سالانه بیش از 12 میلیارد ریال برای درمان پوکی استخوان در کشور هزینه میشود.
دکتر عبداللهی با بیان اینکه مصرف شیر و لبنیات از افزایش میزان پوکی استخوان در افراد جلوگیری میکند ادامه داد: متاسفانه امروز میزان مصرف شکلات و شیرینی در سطح جامعه نیز افزایش یافته و ما شاهد افزایش بیماری چاقی در سنین زیر 5 سال در کشور هستیم.
مدیرکل بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه کاهش میزان چربیها در سبد کالای خانواده سبب افزایش سلامت افراد میشود، یادآور شد: یکی از برنامههایی که وزارت بهداشت و درمان امسال پیگیری میکند مسئله حذف تولید روغن جامد و نیمه جامد در کشور است که دارای میزان زیادی چربی اشباع شده هستند./