• 1394/08/05 - 10:41
  • 16
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
منتخب چهارمین دوره انتخابات شورای عالی نظام پرستاری:

اصلاح قانون نظام پرستاری و اجرای کامل ارتقای بهره وری از اولویتهای دوره جدید است

متنخب چهارمین دوره انتخابات شورای عالی نظام پرستاری با تاکید بر تعامل و همدلی منتخبان دوره جدید گفت: اصلاح قانون سازمان نظام پرستاری، اجرای کامل قانون ارتقای بهره وری و اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری از اولویتهای مهم دوره جدید است.




حمید رضا  عزیزی در گفت و گو با خبرنگار نظام پرستاری، بازنگری در قانون و ساختار تشکیلاتی سازمان را یکی از اولویت های پیش روی شورای عالی نظام پرستاری در دوره چهارم خواند و گفت: در قانون و ساختار فعلی نظام پرستاری یکسری ایرادهایی وجود دارد که نیازمند اصلاح و بازنگری است که از آن جمله می توان به بحث قوانین مربوط به انتخابات سازمان نظام پرستاری و اصلاح ساختاری هیئت مدیره ها اشاره کرد.

وی افزود: به عنوان مثال یک هیئت مدیره هر چند فعال نیز عمل کند، فاقد مدیر عامل است و کسی در ساختار فعلی هیئت مدیره ها حقوق بگیر نیست در صورتی که اگر بخواهیم هیئت مدیره ها پویا باشند باید فردی نقش مدیر عامل را داشته باشد و در این شرایط وقتی فردی، وقت، زندگی و شیف کاری خود را برای این مسئله می گذارد انتظار می رود که مزایایی برای وی در نظر گرفته شود و آن فرد نیز به اعضای هیئت مدیره پاسخگو باشد.

عضو منتخب چهارمین دوره شورای عالی نظام پرستاری ادامه داد: همچنین اشکالاتی به قانون انتخابات نظام پرستاری وارد است که از آن جمله می توان به سهمیه گروه های مختلف در شورای عالی نظام پرستاری اشاره کرد. به عنوان مثال در مورد همکاران محترم بهیار، زمانی این عزیزان جمعیت قابل توجهی را به خود اختصاص می دادند اما با توجه به اینکه آموزش بهیاری چندین سال است که متوقف شده است، تعداد این  همکاران نیز کم شده ولی در ترکیب شورای عالی همچنان 5 سهمیه به این گروه اختصاص دارد.

لزوم تعدیل سهمیه گروه های مختلف در شورای عالی نظام پرستاری

وی افزود: این در حالی است که همکاران فوریت پزشکی هیچ سهمی در این میان ندارند یا از گروه هوشبری و اتاق عمل یک نفر داریم که قطعاً این مسئله نیازمند بازنگری است و باید سهمیه گروه ها در شورای عالی نظام پرستاری تعدیل شود.

عزیزی یادآور شد: بحث شورای نظارتی در سازمان نیز موضوع دیگری است که قابل بازنگری است و باید مد نظر گرفته شود.

وی با تأکید بر لزوم تداوم پیگیری ها در خصوص مطالبات و خواسته های اصلی جامعه پرستاری در دوره جدید گفت: از جمله مطالبه ای که همچون سابق باید مد نظر منتخبان باشد و به جد پیگیری شود، بحث اجرای کامل قانون ارتقای بهره وری است زیرا در حال حاضر این قانون در بخش های خصوصی، نیروی های مسلح اصلاً اجرا نمی شود و در مراکز دانشگاهی و وزارت رفاه نیز به صورت ناقص اجرا می شود و مستلزم پیگیری است.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری بندرعباس ادامه داد: از دیگر اولویت های اصلی جامعه پرستاری که باید با جدیت پیگیری شود، بحث اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری است که هنوز به رغم تلاش های صورت گرفته، جامه عملیاتی به خود نگرفته است.

تشکیل کمیته های تخصصی برای پیگیری مطالبات بحق پرستاران

وی پیگیری بازنشستگی پیش از موعد را دیگر اولویتی خواند که باید در دوره چهارم مد نظر منتخبان شورای عالی قرار گیرد و گفت: تمام مطالباتی که به آنها اشاره شد جزء خواسته های بحق و جدی پرستاران است و باید با تشکیل کمیته های تخصصی و استفاده از پتانسیل های موجود در جامعه پرستاری و هیئت مدیره های سراسر کشور مورد پیگیری قرار گیرد.

عزیزی ادامه داد: بحث صدور پروانه صلاحیت حرفه ای و واگذاری این مسئولیت به سازمان نظام پرستاری دیگر موضوعی است که باید مد نظر منتخبان شورای عالی نظام پرستاری در دوره جدید باشد زیرا این امر در ماهیت بخشی و ارتقاء جایگاه سازمان نظام پرستاری در میان جامعه پرستاری بسیار مهم و حیاتی است.

وی افزود: اگر مسئولیت صدور پروانه صلاحیت حرفه ای به سازمان نظام پرستاری واگذار شود قطعاً سازمان، آن شأن، جایگاه و برش لازم را که باید در بین همکاران پرستار داشته باشد، به دست خواهد آورد و بی شک در ارتقاء کیفیت خدمات پرستاری و رضایتمندی مردم نیز بسیار حائز اهمیت است.

عضو منتخب چهارمین دوره انتخابات شورای عالی نظام پرستاری تصریح کرد: شورای عالی باید با لحاظ مصالح حرفه ای، تعاملی دو طرفه از یک طرف با بدنه پرستاری و از طرف دیگر با نهادهای تصمیم ساز مانند مجلس و بخش های دولتی مانند وزارت بهداشت، وزارت رفاه، کار و تعاون داشته باشد و در جهت حفظ و تقویت این تعاملات و ارتباطات گام بردارد.

وی پرداختن به اقدامات رفاهی و آموزشی و ارتقاء منزلت اجتماعی جامعه پرستاری را دیگر اولویتی خواند که از طریق شورای عالی نظام پرستاری و ایجاد کمیته های تخصصی باید به بهترین نحو پیگیری شود.

ترکیب دو قطبی منتخبان می تواند فرصتی در جهت اعتلای حرفه باشد

عزیزی با اشاره به ترکیب دو قطبی ایجاد شده در فضای انتخاباتی دوره چهارم سازمان نظام پرستاری گفت: به هر حال وجود طیف های مختلف در انتخابات فرصتی ایجاد کرد تا انتخابات با شور و نشاط خاصی برگزار شود ولی آنچه هم اکنون مهم به نظر می رسد، ایجاد رویه همدلی، وحدت، نشاط و پویایی در بین جامعه پرستاری است.

وی افزود: به هر حال باید پذیرفت که هر دو طیف مستقل و عدالتخواه هم اکنون دارای تراز قابل ملاحظه ای از منتخبان کلی سازمان نظام پرستاری را تشکیل می دهند و این دو قطبی شدن شرایط هم می تواند فرصتی برای اعتلای حرفه باشد و هم می تواند تهدیدی در این عرصه محسوب شود. لذا این عملکرد مدبرانه و هوشمندانه منتخبان است که می تواند این شرایط را به فرصتی قابل ملاحظه برای پیشرفت و ارتقاء حرفه پرستاری تبدیل کند.

عزیزی تصریح کرد: اگر از این فرصت ایجاد شده به نحو احسن بهره برداری شود قطعاً می توانیم به اهداف عالی برسیم و با شناختی که بنده از منتخبان هر دو طیف در شورای عالی نظام پرستاری دارم، از نظر دانشگاهی، مدیریتی، آموزشی و بالینی، افرادی معقول، منطقی و با تدبیر هستند که امید است از این فرصت نهایت استفاده برده شود و تهدیدی که ممکن است در ذهن ها خطور کند با درایت و هوشمندی تمام منتخبان به طور کلی از بین برود و بتوان با رویکردی تعاملی و مثبت در جهت هم افزایی و ارتقاء حرفه گام های مفیدی برداشت.

  • گروه خبری : اخبار اصلی
  • کد خبر : 21329
کلمات کلیدی