• 1394/10/22 - 08:35
  • 19
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
قائم مقام وزیر بهداشت خبر داد

برنامه جدی وزارت بهداشت برای توسعه خدمات پرستاری در منزل

قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر اهمیت ارائه خدمات جامع نگر پرستاری به مردم از برنامه جدی وزارت بهداشت برای توسعه خدمات پرستاری در منزل خبر داد.


قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر اهمیت ارائه خدمات جامع نگر پرستاری به مردم از برنامه جدی وزارت بهداشت برای توسعه خدمات پرستاری در منزل خبر داد.

به گزارش روابط عمومی معاونت پرستاری، ایرج حریرچی صبح امروز در اولین نشست مدیران پرستاری صف و ستاد دانشگاههای علوم پزشکی کشور ضمن ابراز خرسندی از حضور خود در میان مدیران پرستاری و پرستاران بیمارستان های تحت پوشش وزارت بهداشت، با تأکید بر ارائه خدمات استاندارد و علمی در اکثر بیمارستان های دولتی گفت: به جرات می توان گفت، خدمات اتاق های عمل بیمارستان های دولتی از 95 درصد بیمارستان های خصوصی بهتر است.

وی گفت: آنچه باید در بیمارستان های دولتی مورد توجه قرار گیرد، احترام به بیماران و حفظ کرامت مردم است، گاهی یک احوالپرسی ساده یا دعا کردن یک پرستار برای بیمار از هزاران داروی ضد درد بهتر است.

قائم مقام وزیر بهداشت افزود: در بسیاری از بیمارستان ها کادر بیمارستانی حتی نام بیمار را نمی برند و افراد را با شماره تخت می شناسند، در حالی که اگر پرستاران و کادر بیمارستان بیماران را با نام صدا بزنند و بشناسند و به آنها احترام بگذارند، میزان رضایتمندی مردم از خدمات بیمارستان های دولتی به مراتب بیشتر می شود.

لزوم توسعه خدمات پرستاری در منزل

وی با تأکید بر لزوم توسعه خدمات پرستاری در منزل اضافه کرد: بسیاری از خدمات پرستاری می تواند در منزل ارائه شود، زیرا هم کم هزینه تر است و هم بیماران و مردم راحت تر هستند و وزارت بهداشت برای توسعه خدمات پرستاری در منزل برنامه های جدی دارد.

معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: بیماری های مزمن مثل سرطان در حال افزایش هستند، باید برای آینده کشور و ارائه خدمات مراقبتی مناسب به مردم آماده شویم، همه پرستاران باید علم و دانش خود را به روز کنند، از پرستاران می خواهم حداقل به یک زبان خارجی مسلط شوند.

حریرچی بر ارائه خدمات جامع نگر پرستاری به مردم تاکید کرد و گفت: در ارائه خدمات پرستاری به مردم باید به تمام ابعاد سلامت جسمی، روانی، معنوی و حتی اجتماعی مردم توجه کنیم.

باید به سلامت معنوی بیماران توجه جدی شود

وی افزود: در بسیاری از کشورهای پیشرفته به سلامت معنوی بیماران توجه جدی می شود، در همه بیمارستان های این کشورها یک کلیسا کوچک و یک اتاق نماز وجود دارد و کشیش هایی به صورت داوطلبانه نزد بیماران می آیند و برای آنها دعا می کنند.

حریرچی گفت: وقتی انسان بزرگی مانند علامه طباطبایی می گوید، حاضر است یک عمر عبادتش را با یک شب پرستاری عوض کند، نشانه جایگاه بلند خدمات پرستاری است. همه باید این جایگاه را محترم شماریم و با کسب علم و مهارت و ارائه خدمات اخلاقی، حرمت و جایگاه این حرفه را بالا ببریم.

وی ادامه داد: هر کدام از ما با روشن کردن یک چراغ کوچک می توانیم کشور را روشن کنیم، هر کدام از ما مسئول بخش خود هستیم و باید برای آباد کردن مملکت، اول از همه بخش، کلاس، محیط کاری و زندگی خود را آباد کنیم.

قائم مقام وزیر بهداشت در ادامه با ذکر مثالی از دوران صدارت امیرکبیر که حدود 39 ماه طول کشید ،گفت: با وجود دوران کوتاه مسئولیت امیر کبیر هنوز بسیاری از توسعه  یافتگی های کشور مانند  تاسیس دارالفنون، واکسیناسیون و مبارزه با ارتشا به دور او منصوب است.

وی ادامه داد: یکی از اقدامات موثر و خوب امیر کبیر در زمان خود را اجباری شدن استفاده از واکسن آبله بیان کرد و افزود: امیرکبیر هر کس را که از واکسن استفاده نمی کرد، 5 تومان جریمه نقدی می کرد.

وی افزود: متاسفانه در آن زمان در کل تهران و شهرستان های اطراف تنها 303 نفر مایه کوبی کردند و امیرکبیر در آن دوران معتقد بود مسئول جهل و نادانی مردم ، ما(مسئولان) هستیم چرا که در آگاه کردن مردم کوتاهی کرده ایم.

حریرچی با بیان اینکه کشور ما هم امیرکبیر کم دارد و هم امیرکبیرهای محیطی کم دارد، توسعه و پیشرفت هر کشور را در گرو کارهای تیمی دانست و گفت: برای توسعه کشور لازم است هر یک از ما یک امیر کبیر باشیم همه باید در آبادانی کشور کوشا باشیم، چرا که هر یک از ما با روشن کردن چراغ های کوچک می توانیم کشور را روشن نگه داریم.

قائم مقام وزیر بهداشت افزود: یک اشتباه تاریخی ما ایرانیان این است که منتظر قهرمان هستیم تا یکی بیاید و کارها را درست کند، اگر هر کدام از ما بخشی را که به عهده داریم، اصلاح کنیم، مملکت اصلاح می شود.

قائم مقام وزیر بهداشت گفت: هدف همه کارکنان نظام سلامت باید این باشد که سلامت مردم را از نظر کمیت و کیفیت زندگی ارتقا دهیم، از هزینه های اضافه مردم جلوگیری کنیم و پاسخگوی نیاز مردم باشیم.

نقش موثر پرستاران در جلوگیری از هزینه های القایی

وی ادامه داد: هر یک از پرستاران در بخشی که هستند می توانند جلوی هزینه های بی مورد و القایی بیماران را بگیرند و حتی از پزشکان بخواهند که از تجویز اضافه آزمایش و تصویربرداری برای بیمار اجتناب کند، این پول ها متعلق به تک تک ایرانیان است و نباید هدر برود.

حریرچی افزود: همه اعم از پزشک و پرستار باید منافع خود را به منافع مردم گره بزنیم، نگاه صنفی و تضاد منافع با مردم همه ما را دچار زیان می کند. بودجه های وزارت بهداشت و نظام سلامت سقف دارد و همه باید برای بهینه مصرف کردن این بودجه ها احساس مسئولیت و دلسوزی کنیم.

وی بر لزوم توجه به آسیب های شغلی پرستاران تاکید کرد و گفت: پرداختی کارکنان در دولت یازدهم بهتر از گذشته شده اما به معنی این نیست که به حد ایده آل رسیده ایم.

قائم مقام وزیر بهداشت با اشاره به اینکه راه های طولانی و نرفته زیادی وجود دارد که باید در آینده طی کرد، یادآور شد: همه مدیون مردم و با پول نفت و مالیات مردم مشغول امرار معاش هستیم و باید به سلامت مردم و احترام آنها توجه کنیم.

  • گروه خبری : اخبار اصلی
  • کد خبر : 22195
کلمات کلیدی