عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس:
طرح پرستاری در منزل هزینه های نظام سلامت را کاهش میدهد
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: طرح پرستاری و مراقبت در منزل یک نوع سرمایه گذاری است. اگر سازمانهای بیمه گر و به خصوص سازمان بیمه سلامت از این طرح استقبال کنند، شاید در دو سال ابتدایی هزینههای بیمه بالا برود، اما در بلندمدت منجر به صرفه جویی و کاهش هزینه های سلامت میشود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: طرح پرستاری و مراقبت در منزل یک نوع سرمایه گذاری است.
اگر سازمانهای بیمه گر و به خصوص سازمان بیمه سلامت از این طرح استقبال کنند، شاید در دو سال ابتدایی هزینههای بیمه بالا برود، اما در بلندمدت منجر به صرفه جویی و کاهش هزینه های سلامت میشود.
به گزارش وبدا، به نقل از ایرنا، حیدر علی عابدی، درباره اجرای طرح پرستاری و مراقبت در منزل افزود: روند اجرای طرح پرستاری و مراقبت در منزل تاکنون قانع کننده نبوده و فقط ۵ بیماری تحت پوشش قرار گرفته است.
باید نتیجه اجرای آزمایشی این طرح به مرور گزارش شده و بیماریهای بیشتری به این طرح اضافه شود و اجرای آن سرعت بیشتری بگیرد.
وی ادامه داد: اجرای این طرح سرمایه گذاری است. یعنی بهترین جایی که سازمانهای بیمه گر درمانی میتوانند سرمایه گذاری کنند، طرح پرستاری و مراقبت در منزل است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بیان کرد: به طور مثال در واکسیناسیون نیز همین طور است که وقتی قرار باشد واکسن زده شود، هزینه نظام سلامت بالا میرود، اما در سالهای بعد منجر به کاهش بروز بیماریها و در نتیجه کاهش هزینهها میشود.
عابدی اظهار کرد: اگر پرستاری و مراقبتهای در منزل سازمان یافته شود و پزشک آی سی یو مطمئن شود که مراقبت جامع و علمی پرستاری در منزل وجود دارد و ارائه میشود، بیمار را بیهوده در بیمارستان نگهداری نمیکند و وظیفه مراقبت از بیمار در منزل بر عهده پرستاران قرار میگیرد.
هزینههایی که برای بیمار در آی سی یو و سی سی یو بیمارستانها ایجاد میشود، با طرح پرستاری و مراقبت در منزل کاهش یافته و منابع سلامت مدیریت خواهد شد. مهدی خاکیان، کارشناس دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت نیز پیش از این درباره طرح پرستاری و مراقبت در منزل که توسط معاونت پرستاری و با همکاری سازمان بیمه سلامت در حال اجراست گفته بود: این طرح تاکنون در استانهای یزد، کرمان، اردبیل و همدان و برای ۲ گروه از بیماران بستری در آی سی یو و بیماران نارسایی احتقاقی قلب به صورت آزمایشی اجرا شده است. خاکیان ادامه داد: در سال ۹۷ در راستای برنامه عملیاتی سازمان بیمه سلامت مبنی بر خرید خدمات پرستاری در منزل و موافقت هیات مدیره سازمان با طرح پیشنهادی وزارت بهداشت، تدوین برنامه اجرایی، بسته خدمتی، تعرفه و فرانشیز خدمات و فرمت قرارداد با مراکز ارائه خدمات پرستاری در منزل برای ۵ گروه بیماران بستری در آی سی یو، بیماریهای نارسایی احتقانی قلب، سرطان، ایکتر نوزادی و سکته مغزی با همکاری معاونت پرستاری وزارت بهداشت در دستورکار قرار گرفت.