• 1395/06/29 - 09:12
  • 22
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
میرزابیگی در مشهد خبر داد:

11 هزار نیروی پرستاری در کشور استخدام می شوند

معاون پرستاری وزارت بهداشت از استخدام 17 هزار نفر دراین وزارتخانه خبر داد و گفت: 11 هزار نفر از این نیروها، مربوط به گروه پرستاری هستند.



11 هزار نیروی پرستاری در کشور استخدام می شوند

معاون پرستاری وزارت بهداشت از استخدام  17 هزار نفر دراین وزارتخانه خبر داد و گفت: 11 هزار نفر از این نیروها، مربوط به گروه پرستاری هستند.

به گزارش روابط عمومی معاونت پرستاری به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، محمد میرزابیگی در گردهمایی مدیران پرستاری مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، افزود: هم اکنون نیازمند 120 هزار نیروی پرستاری در سطح کشور برای دست یابی به حداقل استانداردهای جهانی هستیم.  

میرزابیگی بیان کرد: کل نیروهای مورد نیاز پرستاری در بیمارستانهای دولتی و خصوصی کشور بیش از 260 هزار نفر برآورد می شود که اکنون 140 هزار نفر نیروی پرستاری در سطح کشور فعالیت دارند.

وی با بیان اینکه به لحاظ کمبود نیرو در گروه پرستاری اکنون با مشکل اساسی روبرو هستیم، اظهار کرد: کمبود پرستار در کشور اکنون با احتساب تمامی شاخص های موجود از جمله نسبت تخت به پرستار، نسبت بیمار به پرستار، نسبت جمعیت به پرستار و نسبت پزشک به پرستار مشهود است.

وی با اشاره به راهکارهای کوتاه مدت و بلند مدت برای جبران کمبود نیروی پرستاری در کشور گفت: افزایش ظرفیت دانشکده های پرستاری، استخدام و بکارگیری نیروی های پرستاری، به کارگیری دانشجویان پرستاری ترم های آخر و تمدید مدت طرح های پرستاری از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه بوده است.

وی ادامه داد: در دولت تدبیر و امید بیش از 16 هزار نیروی پرستاری در بیمارستان های کشور در قالب نیروهای شرکتی به کارگیری شدند که هفت هزار نفر از این تعداد در بیمارستان های تازه تاسیس و 9 هزار نفر در قالب طرح تحول نظام سلامت جذب شده اند.

به گفته میرزابیگی، از سوی دیگر در این مدت چهار هزار دانشجوی پرستاری در سطح کشور که ترم های پایانی تحصیل خود را می گذراندند برای جبران کمبودها به کار گرفته شده اند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تدوین سند عرضه و تقاضا در حوزه پرستاری گفت: در گذشته سالانه 40 هزار پرستار بیکار در کشور داشتیم و بدنبال برنامه ریزی های انجام شده بخش زیادی از دانش آموختگان پرستاری به کارگیری می شوند.

وی با اشاره به افزایش دو برابری ظرفیت دانشگاههای پرستاری در کشور خاطر نشان کرد: بدنبال برنامه ریزی های انجام شده ظرفیت پذیرش دانشجویان پرستاری در دانشگاههای کشور از شش هزار و 500 نفر به بیش از 12 هزار نفر در سال افزایش یافته است.

میرزابیگی، بالینی سازی آموزش، ارتقای آموزش پرستاری ، کاهش فاصله بین آموزش و بالین، توسعه انجمن های علمی، سطح بندی آموزش و مراقبت های پرستاری به دو بخش حرفه ای و غیر حرفه ای، طرح پرستاری در منزل و اعطای صلاحیت حرفه ای به پرستاران را از اقدامات انجام شده با هدف ارتقای جایگاه پرستاری در سطح کشور برشمرد.

میرزا بیگی با اشاره به تدوین طرح سطح بندی مراقبت های پرستاری گفت: آموزش پرستاری از این پس در دو بخش تربیت حرفه ای و تربیت غیرحرفه ای پرستاری خلاصه می شود.

وی ادامه داد: بدین ترتیب قبل از دوره کارشناسی پرستاری فقط یک رده آموزش پرستاری غیر حرفه ای با هدف تربیت کمک پرستاران را خواهیم داشت و سایر رده ها با عناوینی مانند کمک بهیار جایگاهی ندارند.

میرزابیگی بیان کرد: طبق برنامه ریزی انجام شده به ازای چهار نیروی کارشناس پرستاری در بیمارستان ها باید یک نیروی کمک پرستار داشته باشیم.

معاون پرستاری وزارت بهداشت در بخشی از سخنانش از تحول در اعتبار بخشی مراکز درمانی خبر داد و افزود: در قالب اعتبار بخشی جدید که از مهر ماه امسال اجرایی می شود، سنجه های حوزه پرستاری به کمتر از 40 سنجه کاهش یافته است و بدین ترتیب پرستاران از اقدامات وقت گیر اعتبار بخشی گذشته رهایی می یابند.

وی در ادامه به ابلاغ آیین نامه جدید نظام پرداخت عملکرد اشاره کرد و گفت: در دولت یازدهم کارانه در گروههای غیر پزشکی نظیر پرستاران که قبلا حداکثر بین 16 تا 18 درصد بود، به 27.5 درصد افزایش یافته است.

به گفته وی، اگر چه اختلاف پرداختی ها در بین گروههای مختلف وجود دارد و شاید در سالهای اخیر افزایش یافته باشد، اما رفع این مشکل نیاز به قانون مجلس شورای اسلامی دارد.

دکتر علی اکبر شمسیان نیز طی سخنانی با اشاره به مشکلاتی که پرستاران و حوزه پزشکی با آن مواجه اند، افزود: بخشی از مشکلات کنونی و عدم پرداخت کارانه ها به تاخیر 9 تا 10 ماهه پرداخت مطالبات مراکز درمانی از سوی بیمه ها مربوط است.

وی با اشاره به تصویب اصلاحیه بودجه در مجلس شورای اسلامی به منظور پرداخت بدهی های بیمه سلامت گفت: امید است بدین طریق ظرف چندماه آینده مشکلات مراکز درمانی از بابت دریافت مطالباتشان از بیمه ها رفع شود.

قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بخشی ازسخنانش گفت: پذیرش بالای دانشجوی پرستاری در برخی از دانشکده های آزاد مستقر در شهرهایی که حتی بیمارستان ندارند، تهدید سلامت مردم را در بردارد.  

وی بیان کرد: این موضوع آسیب و ضربه خود را به سلامت مردم ، جامعه و جایگاه پرستاری وارد می کند، چراکه دانش آموختگان پرستاری از دانشکده مزبور به دلیل نداشتن تجربه کافی تا وقتی که آموزش های عملیاتی این حرفه را فرا بگیرند، هزینه های زیادی را به سیستم بهداشت و درمان تحمیل خواهند کرد.

وی در بخشی از سخنانش گفت: هم اکنون تعادل بین پرستار زن به مرد در بیمارستان ها به هم خورده است و این موضوع بانوان پرستار را از بابت تحمیل شیفت های شب تحت فشار قرار داده است.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز طی سخنانی گفت: در گردهمایی مدیران پرستاری زیر پوشش این دانشگاه که اکنون شاهد برگزاری آن هستیم ، افزون بر 60 نفر از مدیران این دانشگاه در بخش خصوصی و دولتی به همراه اعضای شورایعالی نظام پرستاری کشور شرکت دارند.

محمد حسن عزتی افزود: این جلسه با هدف بیان مشکلات و چاره اندیشی در خصوص مشکلات و مسائل پرستاران با حضور معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شده است.

وی تعداد پرستاران شاغل در مراکز درمانی دولتی و خصوصی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در استان خراسان رضوی را حدود 10 هزار نفر عنوان کرد.

وی ارتقای خدمات پرستاری از طریق نهادینه سازی طرح "کیس متد" در بیمارستان ها را از برنامه های در دست اقدام عنوان کرد و افزود: بدین منظور پرستار شیفت باید بیماران خودش را تحویل بگیرد و حتما به آنها بگوید که از این پس من پرستار شما هستم .

وی نهادینه سازی آموزش بیمار توسط پرستار برای مصرف دارو، نوع تغذیه ، راه اندازی طرح پرستاری در منزل و هم چنین اعطای گواهینامه صلاحیت حرفه ای به پرستاران را از دیگر برنامه های در حال اجرا عنوان کرد.

به گفته وی، از این پس ملاک فعالیت یک پرستار در بیمارستان جدا از مدرک پرستاری اش ، داشتن صلاحیت حرفه ای از بابت بررسی شایستگی های علمی، اخلاقی، روانی و بدنی خواهد بود.

  • گروه خبری : اخبار اصلی
  • کد خبر : 24940
کلمات کلیدی