درمان آنفولانزا در طب سنتی
-
طرح درمان آنفولانزاي در طب سنتی
1.صبح ناشتا
بارهنگ، تخمشربتي، قدومه، بالنگو، نيلوفر، بابونه، بادرنجبويه، عناب، گلسرخ، پرسياوش، زرشكآبي، تخمكاسني از هركدام 5 گرم.
2ساعت 10 صبح بارهنگ يك قاشق غذا خوري بارهنگ را در يك ليوان آب جوش مخلوط و با شكر شيرين كرده ميل كنيد.
3.نيم ساعت قبل از ناهار و شام عرق مرزنجوش، اسطوخودوس، بنفشه، آويشن و كاكوتي از هركدام يك شيشه مساوي تهيه كنيد. عرقيات را با هم مخلوط و هر بار يك استكان ميل كنيد.
4.جوشاندني روزي 3 بار بعد از هر غذا بارهنگ، قدومه، آويشن، گلختمي، پنيرك، زوفا، تخمگشنيز، بنفشه. داروها را مساوي گرفته با هم مخلوط و با هاون برقي آسياب نماييد، هر بار يك قاشق غذا خوري آن را با دو ليوان آب روي شعله ملايم بجوشانيد تا يك ليوان بماند، صاف كنيد و با كمي شكر يا شكر قرمز شيرين كرده ميل كنيد.
5. رژيم غذايي ظهرها يك روز درميان سوپ گشنيز ميل كنند كه با مواد زير پخته شده باشد: سبزي گشنيز، اسفناج يا برگ چغندر، عدس، كمي برنج، يك حبه سير، پياز، ماهيچه گوسفند يا مرغ بدون چربي، كمي فلفل قرمز، نمك و زرد چوبه. يك روز در ميان ديگر و هرشب از ليست غذاهاي زير ميل كنيد:
1-آش جو با لوبيا :
جو پوست كنده كه با لوبيا، يك حبه سي، پياز ونمك و فلفل قرمز هر شب روي شعله ملايم تا صبح پخته شود. هنگام مصرف كمي روغن زيتون با آبليمو اضافه گردد.
2-سوپ نخود فرنگي :
سبزي نعناع، جعفري، گشنيز همراه با هويج رنده شده و پياز و يك حبه سير و كمي جو و عدس و در صورت تمايل ماهيچه گوسفند يا مرغ بدون چربي با آن پخته شود. چاشني آن زرد چوبه و نمك باشد.
3-سيراب و شيردان و جگر سفيد گوسفند كه چربي آن را گرفته ولي پرزهاي آن را نگرفته باشيد، با پياز نمك و زردچوبه و يك حبه سير روي شعله ملايم پخته شود. هنگام مصرف كمي فلفل قرمز وآبليمو به آن اضافه كنيد.
4-سوپ كلم گل :
كلم گل، با سبزي گشنيز و جعفري، هويج، ماهيچه گوسفند يا مرغ بدون چربي، يك حبه سيربا نمك و زردچوبه و پياز پخته شود. هنگام مصرف كمي آبليمو و فلفل قرمز اضافه كنيد.
5-كته گشنيز :
برنج و سبزي گشنيز كه كاملاً مغز پخت شده باشد، همراه با ماهيچه گوسفند يا مرغ بدون چربي كه با نمك و پياز و زردچوبه و يك حبه سير آب پز شده باشد. 6-سوپ بلال : دانه هاي بلال، عدس، جو، هويج، سبزي گشنيز، يك حبه سير همراه با پياز و نمك و زردچوبه روي شعله ملايم پخته شود. تذكر: يك و نيم ساعت بعد يك فنجان دمكرده آويشن و يا عرق آويشن رقيق شده با آب جوش ميل كنيد. پرهيز از : ماست، ترشي، آب يخ، بستني، سرخكردني، نوشابه، كله پاچه، خربزه و انگور، غذاهاي پرچرب، روغنهاي مايع و جامد نباتي، سوسيس، كالباس، نوشابه، چيپس، پفك و اغذيه بسته بندي
6. بخور محيطي مقداري تخم گشنيز و آويشن و نعناع و امثال آن را با مقداري آب در اتاق آرام آرام بجوشانيد تا محيط خانه را ضدعفوني نمايد. اگر هر روز مقداري اسفند و پوست پياز و كندر و امثال آن را در خانه دود كنيد بسيار مفيد خواهد بود. 7. بخور مستقيم تخمگشنيز200گرم، نعناع و پونه هر كدام 50 گرم نيم كوب و مخلوط كنيد. هر شب يك استكان در ظرف آب بجوشانيد و به مدت 10 دقيقه زير چادر بخور دهيد. سپس با آب ولرم شده بخور داخل بيني استنشاق كنيد و پس از آن در هر سوراخ بيني يك قطره روغن بنفشه بادام بچكانيد.
7. انگشت پيچ آب سيب، آب هندوانه، آب به از هركدام مساوي بگيرند و با هم مخلوط و به اندازه نصف وزن خودش شكرقرمز يا عسل خوب اگر در دسترس بود و يا قند. روي شعله ملايم بجوشانند تا كاملاً غليظ گردد آنطور كه پس از سرد شدن مانند شكلات سفت و سخت گردد، قبل از سرد شدن به تكههاي شكلات تفسيم كنند و روزي 3 بار هربار يك شكلات دردهان گذاشته و بمكند.
استاد سيد محمد موسوي