• 1394/08/21 - 09:16
  • 14
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

120 هزار پرستار در کشور کم داریم

به‌ گزارش پایگاه اطلاع رسانی نظام پرستاری به نقل از فارس،‌ محمد میرزابیگی در حاشیه بازدید از نمایشگاه مطبوعات در جمع خبرنگاران افزود: مهمترین چالش فعلی، کمبود نیروی‌های گروه پرستاری است. بر اساس استانداردهای مختلف بر مبنای جمعیت، تخت‌ بیمارستانی و تعداد پزشک، باید حدود 230 تا 240 هزار پرستار در کشور داشته باشیم و بر این اساس اکنون 120 هزار پرستار کمبود داریم.

120 هزار پرستار در کشور کم داریم

به‌ گزارش پایگاه اطلاع رسانی نظام پرستاری به نقل از فارس،‌ محمد میرزابیگی در حاشیه بازدید از نمایشگاه مطبوعات در جمع خبرنگاران افزود: مهمترین چالش فعلی، کمبود نیروی‌های گروه پرستاری است. بر اساس استانداردهای مختلف بر مبنای جمعیت، تخت‌ بیمارستانی و تعداد پزشک، باید حدود 230 تا 240 هزار پرستار در کشور داشته باشیم و بر این اساس اکنون 120 هزار پرستار کمبود داریم.

وی گفت: در رابطه با تعداد پرستاران با استانداردها فاصله داریم و به ازای هر تخت، دو پرستار و به ازای هر هزار نفر جمعیت به سه پرستار نیاز است اما اکنون به ازای هر تخت 8 دهم و به ازای هر هزار نفر جمعیت 6 دهم پرستار داریم.

7 هزار پرستار در بیمارستان های جدید استخدام شدند

میرزابیگی اعلام کرد: امسال 7 هزار پرستار برای بیمارستان‌های جدیدالتأسیس استخدام شدند و 9 هزار پرستار نیز در طول اجرای طرح تحول سلامت در بیمارستانهای دولتی جذب شدند.

معاون پرستاری وزیر بهداشت ادامه داد: 18 هزار پرستار بازنشسته داشته‌ایم که معادل آن استخدام دولتی صورت نگرفته و جای خالی آنها در بیمارستانهای دولتی احساس می شود، که امیدواریم دولت مجوز استخدام این تعداد پرستاران رابه عنوان جایگزین بازنشستگان بدهد.

میرزابیگی تصریح کرد: موسسه کارآفرینان آوا سلامت برای جذب و بکارگیری پرستاران در بیمارستانهای دولتی با شرایط حقوق و مزایای مشابه نیروهای رسمی تشکیل و فعال شده است. این موسسه با 12 دانشگاه علوم پزشکی قرارداد بسته و به عنوان مثال هر پرستار بیکار در تهران ظرف یک هفته توسط این موسسه می تواند  شاغل شوند.

معاون پرستاری وزیر بهداشت در رابطه با نظام پرداخت عملکردی پرستاران، گفت: این نظام  بر اساس بند چهار قانون ارتقای بهره‌وری نیروهای بالینی شکل گرفت که در ابتدا برخی با این آن مخالفت کردند. این در حالی بود که اصل نظام پرداخت عملکردی مشکلی نداشت ولی برخی فرعیات آن با مسائلی همراه بود که برای جبران این اشکالات سه بار اصلاحیه در آن انجام شد.

پرداخت مبتنی بر عملکرد، کارانه پرستاران را افزایش داد

وی افزود: نظام پرداخت عملکردی باعث شد، سهم پرستاران از درآمد بیمارستانها از 22 درصد به 27.5 درصد افزایش پیدا کند و اگر این نظام ملغی می شد پرستاران متضرر می شدند.

میرزابیگی از ساخت سریال 50 قسمتی پرستاری خبر داد و افزود: احتمالا این سریال برای روز پرستار آماده پخش می‌شود.

معاون پرستاری وزیر بهداشت در مورد تعرفه‌های خدمات پرستاری نیز افزود: تعرفه‌های خدمات پرستاری در وزارت بهداشت کارشناسی شده و برای تصویب به شورای عالی بیمه ارسال شده و اکنون این شورا باید پاسخگوی اجرای این قانون باشند.

کمک پرستاران، خدمات اولیه بیماران را ارائه می کنند

میرزابیگی با اشاره به تربیت کمک پرستاران گفت: افرادی که این اندیشه را مطرح می‌کنند که کمک پرستار می‌خواهد جای پرستار دانشگاهی را بگیرد، تصور اشتباهی دارند زیرا کمک پرستاران خدمات اولیه را تحت نظارت پرستاران دانشگاهی انجام می دهد  و شرح وظایف و لباس متفاوت دارند.

معاون پرستاری وزیر بهداشت گفت: خدمات پرستاری باید در سه سطح اولیه،‌ عمومی و تخصصی ارائه ‌شود در حالی که خدمات اولیه در مراکز درمانی به طور مناسب به بیماران ارائه نمی شود و به همین علت گاهی این مسئولیت به دوش همراهان بیماران می افتد.

میرزابیگی گفت: بر اساس شاخص های استاندارد بین المللی باید به ازای هر سه پرستار دانشگاهی یک نیروی کمک پرستار که خدمات سطح اولیه را ارائه می‌دهند نیز فعالیت کند که اکنون در کشور ما چنین نیروهایی وجود ندارند.

وی گفت: در مرحله قبل از دانشگاه در حوزه گروه پرستاری غیر از کمک پرستاری دوره دیگری نداریم و برای آموزش کمک پرستاری نیز فقط مراکزی که از وزارت بهداشت مجوز دارند، می توانند اقدام کنند.

افزایش 2 برابری ظرفیت دانشکده های پرستاری

وی در رابطه با بخش خدمات عمومی پرستاری گفت: با توجه به کمبود پرستار برای این ارائه خدمات 181 دانشکده پرستاری مشغول تربیت نیرو هستند. ظرفیت ورودی این دانشکده ها امسال دو برابر شده است.

معاون پرستاری وزیر بهداشت با اشاره به اینکه پرستاران 500 مهارت خدمتی را فرامی‌گیرند، افزود: حدود 450 مورد از این خدمات توسط پرستاران در کشور قابل ارائه است و به دلیل کمبود پرستار تمام این خدمات به بیماران ارائه نمی‌شود.

وی در مورد خدمات تخصصی پرستاری نیز گفت: بنا داریم پرستاران را به سمت تخصصی شدن خدمات سوق دهیم به طور مثال پرستاران تخصصی گوش و حلق و بینی یا قلب تربیت و بکارگیری شوند.

معاون پرستاری وزیر بهداشت اضافه کرد: در دنیا برای خدمات تخصصی پرستاری 60 تخصص تعریف شده است که اکنون در ایران فقط 18 تخصص آن وجود دارد.

میرزابیگی با اشاره به اینکه سه سال از آغاز تربیت پرستاران ویژه می‌گذرد، گفت: تاکنون 500  پرستار با تخصص ویژه در کشور تربیت شده اند. این پرستاران در سطح کارشناسی ارشد هستند و خدماتی را به بیماران در  بخشهای مراقبتهای ویژه (ICU  ، CCU و بخش مراقیتهای ویژه سوختگی) ارائه می کنند.

وی همچنین از تدوین آیین نامه بکارگیری اعضای هیئت علمی بالینی پرستاری خبر داد.

  • گروه خبری : اخبار اصلی
  • کد خبر : 21499
کلمات کلیدی