6 عامل خطر دور از ذهن، خطر ابتلا بیماری قلبی را افزایش می دهند
اولین گام برای محافظت از سلامت قلب این است: درک این نکته که کدام عوامل می توانند سلامت قلب را در معرض خطر قرار دهند. شناسایی عوامل خطر، در واقع بخش مهمی از برنامه های پیشگیری از بیماری های قلبی به شمار می رود.
اولین گام برای محافظت از سلامت قلب این است: درک این نکته که کدام عوامل می توانند سلامت قلب را در معرض خطر قرار دهند. شناسایی عوامل خطر، در واقع بخش مهمی از برنامه های پیشگیری از بیماری های قلبی به شمار می رود.
به گزارش آوای سلامت به نقل ازpreventionشما احتمالا شنیده اید که سن، داشتن سابقه خانوادگی بیماری قلبی، سیگار، کلسترول بالا، یا فشار خون بالا، چاقی و ... همگی خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد. ولی عوامل خطر کمتر شناخته شده ای نیز در این میان وحود دارند که شناسایی آنها به حفظ سلامت قلب کمک می کند.
در اینجا ۶ عامل دور از ذهن که خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند، معرفی شده است:
اختلال تیروئید: هایپرتیروئیدیسم و هیپوتیروئیدیسم به معنانی پرکاری و کم کاری تیروئید هر دو باعث بروز بیماری های قلبی می شوند. هیپر تیروئیدیسم منجر به نامنظم شدن ضربان قلب می شود و در هیپوتیروئیدیسم نیز کلسترول افزایش می یابد. خبر خوب این است که درمان اختلال تیروئید می تواند منجر به محافظت از قلب شود.
اختلال در نعوظ: مردان مبتلا به این اختلال بیشتر نشانه های بیماری قلبی را تجربه می کنند.
اختلالات خود ایمنی: بیماری های خود ایمنی مانند لوپوس و آرتریت روماتوئید زمانی اتفاق می افتند که سیستم ایمنی بدن به بافت های سالم به اشتباه حمله می کند. این فرایند باعث بروز التهاب مزمن و سخت شدن عروق و شریان ها می شود و بیماری های قلبی را به همراه دارد. اگر شما مبتلا به هر کدام از بیماری های خود ایمنی هستید، با پزشک تان در مورد نحوه محافظت از سلامت قلب مشورت کنید.
دیابت و پیش دیابت: افراد مبتلا به دیابت دو برابر بیشتر احتمال دارد به بیماری های قلبی یا سکته مغزی مبتلا شوند و این را موسسه ملی بهداشت ایالات متحده اعلام کرده است. سطح گلوکز بالا به طور مزمن می تواند به رگ های خونی صدمه بزند و فرد را در معرض حمله قلبی قرار دهد. البته این فقط دیابت نیست که افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی را به همراه دارد، قرار گرفتن در مرحله پیش دیابت و یا اختلال تحمل گلوکز نیز همین خطر را به دنبال دارد. پس کسانی که مبتلا به این دو حالت هستند، باید از لحاظ جسمی فعال باشند، سیگار نکشند، و وزن خود را در حد پایین نگه دارند.
اندومتریوز: این وضعیت نیز خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد. علت این است که اندومتریوز با التهاب مزمن همراه است و سبب ایجاد استرس اکسیداتیو و افزایش سطوح چربی در بدن می شود.
پره اکلامپسی و دیابت بارداری: اگر شما به پره اکلامپسی (عوارض بارداری که باعث فشار خون بالا می شود)، مبتلا هستید و یا از دیابت بارداری رنج می برید، ممکن است در سنین جوانی بیشتر در معرض بیماری های قلبی قرار گیرید. انجمن قلب آمریکا پره اکلامپسی و دیابت حاملگی را در لیست عوامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی در سال ۲۰۱۱ وارد کرده است./