معاون پرستاری وزیر بهداشت:
اجرای آیین نامه اصفهان برای توسعه آموزش پرستاری مورد وفاق جامعه پرستاری قرار گرفت
معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با حضور نمایندگان وزارت بهداشت و نهادهای متولی آموزش و امور حقوقی وزارت بهداشت، اجرای آیین نامه اصفهان برای توسعه آموزش پرستاری با استفاده از ظرفیت بیمارستانها و زیر نظر دانشکده های پرستاری مورد توافق جمعی قرار گرفت.
معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با حضور نمایندگان وزارت بهداشت و نهادهای متولی آموزش و امور حقوقی وزارت بهداشت، اجرای آیین نامه اصفهان برای توسعه آموزش پرستاری با استفاده از ظرفیت بیمارستانها و زیر نظر دانشکده های پرستاری مورد توافق جمعی قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی معاونت پرستاری وزارت بهداشت، محمد میرزابیگی افزود: همانگونه که چند روز پیش نیز تاکید شد میثاق مشترک وزارت بهداشت در حوزه آموزش با نهادهای پرستاری برای استفاده از ظرفیت بیمارستان های آموزشی در بالین، همان آیین نامه اصفهان است.
وی افزود: با عنایت به مباحثی که اخیرا در رابطه با چگونگی استفاده از ظرفیت و فضای آموزشی و درمانی بیمارستان ها برای تربیت پرستاران کارشناس طرح شد ، امروز - 18 تیر 96- با محوریت معاونت پرستاری ، معاونت حقوقی و برنامه ریزی و با حضور نمایندگانی از معاونت آموزشی وزارت بهداشت و نمایندگانی از جامعه بزرگ پرستاری کل کشور، جلسه ای تشکیل شد
در این جلسه نماینده، معاونت برنامه ریزی و حقوقی وزارت بهداشت، معاونت پرستاری، معاونت آموزشی، دکتر عابدی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، عباس زاده، رئیس بورد پرستاری کشور، نماینده سازمان نظام پرستاری، نمایندگان انجمن علمی پرستاری، رئیس انجمن علمی قلب پرستاری، روسای دانشکده های پرستاری علوم پزشکی ایران، تهران و شهید بهشتی، نماینده کارگروه توسعه علوم پرستاری در اصفهان و معاونان آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی ایران، تهران و شهید بهشتی حضور داشتند.
میرزابیگی گفت: با حضور این افراد که تقریبا نماد و ترکیبی از همان افراد حاضر در نشست اصفهان است، جلسه ای در محل معاونت حقوقی و برنامه ریزی وزارت بهداشت تشکیل شد و بعد از طرح دغدغه ها و مسائل مختلف در فضایی شفاف و دوستانه، تصمیماتی گرفته شد.
معاون پرستاری وزیر بهداشت افزود: استفاده از ظرفیت بیمارستانها در آموزش، با هدف رفع کمبود نیرو، رفع فاصله آموزش و بالین، استفاده از توان اعضای هیات علمی بالینی، تقویت توان، علم و مهارت دانشجویان سطح کارشناسی - که این روزها بسیار در حق دانشجویان کارشناسی اجحاف می شود – از جمله اهداف این نشست بود.
وی ادامه داد: استفاده بیشتر و بهتر از امکانات آموزشی و سایر امکانات بیمارستانها شامل فضاهای آموزشی ( کلاس ها و اتاق های کنفرانس ، پاویون ها، کتابخانه ها و سایت های اینترنتی و رختکن و ... ) و نیز برای رفع سایر مشکلاتی که امروزه دانشجویان و مربیان پرستاری در بالین با آنها دست و پنجه نرم می کنند، روش آموزش مناسبی است.
وی گفت: در این نشست مجددا تاکید شد که محور تمام تصمیمات و فعالیتهای آموزشی برای این روش آموزشی ، آیین نامه اجرایی اصفهان باشد و معاونت آموزشی وزارت بهداشت، از مناطق آمایشی دانشگاه های علوم پزشکی، گزارشی از روند اجرای این آیین نامه تهیه کند.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: اجرای تمام بندهای آیین نامه اصفهان، از جمله تشکیل کارگروه اجرای تفاهمنامه، براساس ترکیب قید شده در آیین نامه پیگیری کارگروه آن بر اساس وظایف ذکر شده در آیین نامه اصفهان نیز در جلسه امروز مورد تاکید قرار گرفت.
وی گفت: متولی آموزش در پرستاری در این روش کماکان دانشکده های پرستاری هستند و از فضای بیمارستانها و امکانات آموزشی آنها برای آموزش دانشجویان استفاده می شود.
به گفته وی، در این جلسه همچنین تاکید شد که افزایش ظرفیت دانشکده ها در دفترچه کنکور به نام دانشکده های پرستاری دانشگاه های علوم پزشکی است و بیمارستانهایی که واجد شرایط باشند باید تفاهمنامه همکاری با دانشکده های پرستاری را امضا کنند.
میرزابیگی گفت: معاونت آموزشی وزارت بهداشت نیز یک طرح تیپ تفاهمنامه ، برای امضای بین بیمارستان ها و دانشکده های پرستاری تهیه کرده که پس از اخذ نظر بورد پرستاری، معاونت پرستاری و کارگروه توسعه پرستاری متناسب با مناطق آمایشی در اختیار دانشگاه ها ، برای اجرا بین بیمارستانها و دانشکده ها قرار می دهند.
وی گفت: بیمارستانهای واجد شرایط نیز زیرساختها و بسترهای مورد نیاز را برای اجرای آیین نامه آموزش بیمارستانی پرستاری اصفهان را فراهم می کنند تا دانشکده ها بتوانند در چهارچوب تفاهمنامه مورد توافق عمل کنند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت در جلسه امروز گفت: بی شک این نشست و نشست های مشابه نیاز ضروری این روزهای جامعه پرستاری است و همه ما دورانی را که جامعه پرستاری به عنوان الگوی اتحاد همراه با کرامت و اخلاق زبانزد تمام گروهها و به ویژه گروههای پزشکی بود را به یاد داریم.
میرزابیگی افزود: باید تلاش کنیم، دوباره به همان روزها برگردیم و نیاز نیست برای مسائل کوچک و بزرگ پرستاری، آحاد این جامعه عزیز و مظلوم را با پخش اخبار ناصحیح یا شایعات بیازاریم.
وی گفت: جلسه امروز نشان داد که صحبت بر مبنای واقعیات و در فضای دوستانه بهتر از قضاوت بر مبنای شایعات در فضای مجازی است، چون شایعه اساس ندارد و به آسیبهای جبران ناپذیر و فرصت سوزی غیر قابل جبران منجر می شود.
وی یادآور شد: اگر گاهی در سطوح میانی و اجرایی، سلیقه ای رفتار می شود یا دقیقا مطابق آیین نامه های ابلاغی رفتار نمی شود، می توان در این گونه نشست ها و گفتگوها با تبیین و تصحیح مسائل به مفاهمه پرداخت و فضای عمومی جامعه پرستاری را به فضای امیدواری و نشاط تبدیل کرد.
وی از همه شرکت کنندگان و معاون حقوقی و آموزشی وزارت بهداشت قدردانی کرد و گفت: به زودی همه مصوبات این نشست را پیگیری می کنیم تا با همکاری کسانی که در اجرای این آیین نامه نقش دارند بهترین مسیرها را برای آموزش بالینی پرستاری اتخاذ کنیم و روند رو به کمال را طی کنیم