• 1395/02/14 - 08:09
  • 17
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری اعلام کرد:

استخدام ۱۶ هزار پرستار و نیروی فنی در سال ۹۵

سخنگوی وزارت بهداشت با تاکید بر برنامه وزارت بهداشت برای استخدام ۱۶ هزار نیروی فنی و پرستار در سال ۹۵ گفت: تنها همین تعداد که سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اجازه آن را داده در برنامه وزارت بهداشت است



دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری با حضور خبرنگاران و رسانه ها درباره خطای پزشکی روزهای گذشته بیمارستان اراک و بیمارستان میلاد تهران گفت: در اراک مسجل است که قصور رخ داده و با پزشک خاطی با انفصال موقت او از خدمت برخورد شده و وزارت بهداشت نیز به عنوان مدعی العموم، شکایت خود را به نهادهای قضایی مربوطه تحویل داده و پیگیر است. اما در مورد بیمارستان میلاد همه چیز برای وزارت بهداشت مشخص شده اما بنا داریم نهادهای قضایی درباره میزان قصور مدیریت این بیمارستان قضاوت و اطلاع رسانی کنند.

وی درباره میزان زیرمیزی های گرفته شده از سوی پزشکان توضیح داد: امروز هم در شورای معاونین، وزیر محترم بهداشت تاکید کردند که مانند روزهای اول اجرای طرح تحول سلامت باید در برخورد با زیرمیزی های رد و بدل شده بین بیماران و پزشکان جدیت مبذول شود.

سخنگوی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه از نظر وزارت بهداشت، حتی یک مورد زیرمیزی هم زیاد است تصریح کرد: تعداد زیرمیزی های دریافتی پزشکان در بیمارستان های دولتی، صفر، در بیمارستان های خصوصی شهرستان های کشور، صفر یا نزدیک به صفر و در بیمارستان های خصوصی شهر تهران در حد انگشت شمار بوده است.

این مقام وزارت بهداشت با اظهار اینکه معیار وزارت بهداشت در مورد زیرمیزی، عدم شکایت نیست افزود: هر پرداختی خارج از صورت حساب بیمارستان در خدمات بستری، غیرقانونی است و بر اساس پیگیری های وزارت بهداشت در اجرای طرح تحول سلامت، تعداد شکایت و گزارش ها نسبت به گذشته فوق العاده کم شده است.

حریرچی با اشاره به فرهنگ پرداخت و دریافت زیرمیزی در میان مردم و پزشکان خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه خرید خدمت در حوزه درمان، اورژانسی بوده و شاید در کل عمر یک فرد، فقط یک بار سکته قلبی رخ داده باشد، افراد در جریان نیستند که نیازی به پرداخت زیرمیزی به پزشک نبوده و بیمارستان باید مریض را بستری و پزشک، او را درمان کند.

وی با تاکید بر اتخاذ یک روش علمی بر اساس پژوهش های یک نهاد علمی خارج از مجموعه وزارت بهداشت ادامه داد: زمانی که بیمار ترخیص می شود، پس از یک هفته یا یک ماه، با او تماس تلفنی برقرار کرده و نظرسنجی می کنیم تا بصورت غیرمستقیم متوجه تخلفات صورت گرفته در مورد زیرمیزی ها قرار بگیریم.

معاون کل وزیر بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگار سلامت آنلاین درباره شایعه استخدام ۷۰۰۰ پرستار علاوه بر ابلاغیه سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: تنها همان ۱۶ هزار پرستار و نیروی فنی که سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اجازه آن را داده در برنامه وزارت بهداشت است و این وزارتخانه بنایی بر استخدام ۷۰۰۰ نیروی مازاد بر ۱۶ هزار نفر مصوب قبلی، ندارد. مگر اینکه کمیسیون تلفیق مصوبه جدیدی گذرانده باشد که ما از آن بی خبر باشیم.

حریرچی در قسمت دیگری از نشست خود با بیان اینکه در ۹۰ درصد موارد، کیفیت خدمات بیمارستان های دولتی بهتر از بیمارستان های خصوصی است افزود: مردم گاهی اشتباه می کنند و کیفیت هتلینگ بیمارستان های خصوصی را با کیفیت درمان بیمارستان های دولتی مقایسه می کنند که این یک اشتباه رایج است.

وی در پاسخ به سوالی درباره ارتباط انحلال معاونت طب سنتی و تاسیس معاونت اجتماعی عنوان کرد: این دو مسئله هیچ ارتباطی با یکدیگر نداشته و تاسیس دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران و افتتاح مرکز طوبی نشانه هایی از توجه خاص وزارت بهداشت به طب سنتی است.

قائم مقام وزیر بهداشت در قسمت دیگری از نشست خبری خود با خبرنگاران با بیان اینکه باید میزان اعتباری که در حوزه سلامت صرف می شود به ۸.۵ تا ۱۰.۵ درصد از GDP سالانه کشور برسد که این معیار، میانگین منطقه است. در حالیکه این رقم در دهه هشتاد از ۶ به ۷ درصد و بعد از طرح تحول سلامت به ۷ و چند دهم درصد افزایش پیدا کرده است.

حریرچی در توضیح نحوه مشارکت دولت و بیمه ها در تامین هزینه های عمومی سلامت کشور گفت: پیش از این، این عدد ۳۰ درصد بود که در سال های اخیر به ۴۰ درصد افزایش یافته است. در حالیکه متوسط منطقه، ۶۰ درصد است.

این مقام وزارت بهداشت با اظهار اینکه در سه سال گذشته اقدامات خوبی در دولت تدبیر و امید در تامین هزینه های عمومی سلامت کشور انجام شده افزود: سهم بهداشت از درآمد حاصل از هدفمندی یارانه ها بر خلاف دولت گذشته در دولت تدبیر و امید پرداخت و سهم یک درصدی وزارت بهداشت از ارزش افزوده کالاها نیز در این مدت پرداخت شده است.

وی ادامه داد: در این زمینه باید از کمیسیون تلفیق بودجه مجلس تشکر ویژه ای کرد که سقف سهم وزارت بهداشت از درآمد حاصل از یک اختصاص یک درصد مالیات بر ارزش افزوده را از ۴۰۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۴ به ۵۰۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۵ افزایش داده است. ضمن اینکه سهم ۱۰ درصدی وزارت بهداشت از درآمد ۴۸ هزار میلیارد تومانی سالانه حاصل از آزادسازی یارانه ها در سال های اخیر پرداخت می شود.

سخنگوی وزیر بهداشت در پایان در اشاره به معضل بیمارستان های خصوصی در تامین هزینه های خود گفت: تنها ۲ تا ۴ درصد از مردم توانایی پرداخت هزینه های بیمارستان های خصوصی را از جیب خود و ۱۵ تا ۱۷ مردم با استفاده از بیمه های تکمیلی دارند و ۸۰ درصد مردم نیز اصلا نمی توانند هزینه های درمان در بیمارستان های خصوصی را پرداخت کنند.

حریرچی با اشاره به سهم بازاری بیمه های تکمیلی مختلف عنوان کرد: ۵۰ درصد بازار در دست شرکت آتیه سازان حافظ و آموزش و پرورش است که ۲۵ درصد از ۵۰ درصد باقیمانده را بیمه ایران و ۲۵ درصد دیگر را بیمه های تکمیلی بازرگانی تامین می کنند. با این حال بیمارستان های خصوصی با معضل خالی ماندن ۴۰ درصد از تحت های خود مواجه هستند و در این زمینه، وزارت بهداشت هر کمکی که در توان داشته باشد را ارائه می کند.

  • گروه خبری : اخبار اصلی
  • کد خبر : 23625
کلمات کلیدی