استفاده از پدافند غيرعامل منجر به كاهش نقاط آسيبپذير در كشور ميشود
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اينكه استفاده از پدافند غيرعامل منجر به كاهش نقاط آسيبپذير دروني در كشور ميشود، اظهار داشت: پدافند غيرعامل عنصري پويا و متحرك است كه ميتواند در اولويت تلاشهاي علمي و پژوهشي قرار گيرد.
به گزارش وبدا، دكتر محمد آقاجاني رئيس كميته پدافند غيرعامل در مراسم گردهمايي پدافند غيرعامل در نظام سلامت كه صبح امروز در دانشگاه شهيدبهشتي برگزار شد با بيان اينكه تجارب در جنگهاي گذشته تاريخ بشر، اهميت حياتي پديده دفاع غيرعامل را آشكار و ثابت ميكند، گفت: وقوع عوارض ناشي از بلاياي طبيعي از يك طرف و پيچيده شدن جنگها و به كارگيري علوم و فناوري در جنگهاي نوين، چهره متفاوتي از مديريت بلايا و پدافند غيرعامل را ايجاب كرده است.
وی با اشاره به تفاوتهاي بنيادي بحرانهاي جنگها با ديگر بحرانهاي طبيعي و غيرطبيعي افزود: ايجاد تحريمهاي همه جانبه، وجود سلاحهاي پيشرفته روزافزون، شكننده بودن هر نوع مقاومسازي و عدم وجود نيروهاي كمكي و تجهيزات از سوي كشورهاي همسايه از تفاوتهاي بحران جنگي با بحرانهاي طبيعي و غيرطبيعي است.
رئيس كميته پدافند غيرعامل با بيان اينكه استفاده از پدافند غيرعامل يك راه كار اصلي دفاعي براي كاهش آسيبپذيري به زيرساختهاي حياتي است، افزود: كشورهايي كه توسعه پدافند غيرعامل را به عنوان يك سياست دفاعي مستمر در دستور كار خود قرار ميدهند هيچوقت در مقابل در برابر تهديد كشورهاي ديگر قرار نميگيرند.
به گفته دكتر آقاجاني پدافند غيرعامل ميتواند در كليه سطوح مديريتي، مهندسي و فني آموزش داده شده و توسعه يابد.
وي همچنين با بيان اينكه پيشرفتهاي علمي موجب توسعه سلاحهاي كشتار جمعي جديدتري در حوزه NBC (آسیب شناسی پدافند غیر عامل در برابر اقدامات) شده است، گفت: در اين حالت احتمال به كارگيري گستردهتر از اين عوامل در جنگهاي آينده و حتي به طور پنهان بر عليه زيرساختهاي استراتژي يك كشور وجود دارد كه ضروري است جهت مقابله با پيامدهاي ناشي از اين جنگها مديريت پدافند غيرعامل در نظام سلامت دائماً در حال پوياشدن باشد.
دكتر آقاجاني افزود: از آنجا كه حياتيترين منبع هركشور منابع انساني است،بنابراین حفظ سلامت جسم و روح انسانهاي آن جامعه از مهمترين راهبردهاي هر كشور است.
رئيس كميته پدافند غيرعامل در ادامه با بيان اينكه وزارت بهداشت به عنوان متولي اصلي سلامت كشور وظيفه تدوين سياستها، راهكارها و دستورالعملها براي پيشگيري، آمادگي و پاسخ به مشكلات سلامتي را دارد، گفت: درخصوص بلايا و مشكلات سلامتي ناشي از آن بالاترين متولي در كشور ايران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و ساختارهاي منسجمي در اين وزارتخانه براي پاسخ، آمادگي و جبران آسيبهاي ناشي از اين بيماريها وجود دارد.
معاون درمان در ادامه ضمن اشاره به تشكيل كميته پدافند غيرعامل در سال 85 رسالت اين كميته را حفظ زيرساختها و شريانهاي حياتي بيان كرد و گفت: سازماندهي و هدايت جريانسازي از وظايف اين كميته و فوقالعاده داراي اهميت است.
دكتر آقاجاني، گسترش فرهنگ و توليد علم در پدافند غيرعامل در حوزه سلامت را از اهداف و مقاصد پدافند غيرعامل بيان كرد و گفت: باز مهندسي و نومهندسي منابع فيزيكي و ادغام فرايندهاي پدافند از ديگر اهداف پدافند غيرعامل در نظام سلامت كشور است.
وي همچنين تدوين برنامههاي آموزشي و كارگاهي، مانورهاي متعدد، تشكيل كميته آييننامههاي فني، تعامل با سازمان انرژي اتمي درخصوص حوادث هستهاي، تشكيل كميته كارشناسي براي ساخت و راهاندازي آزمايشگاه با سطح ايمني و زيستي بالا را از اقدامات صورت گرفته در حوزه پدافند غيرعامل در نظام سلامت بيان كرد.
دكتر آقاجاني در ادامه سخنان خود ضمن اشاره به حادثه اخير منا گفت: در بحث كرونا ويروس درخصوص حجاج علاوه بر اينكه وظيفه ملي خود را در برابر پيشگيري با كرونا ويروس انجام داديم يك نوع تمرين در مقابل حوادث زيستي هم صورت گرفت.
وي بر وجود سندي براساس اسناد بالادستي پدافند غيرعامل در هريك از دانشگاههاي علوم پزشكي تاكيد كرد و گفت: دانشگاههاي علوم پزشكي كشور بايد در زمينه توليد علم و آموزش انساني در حوزه پزشكي نگاهي ويژه به پدافند غيرعامل داشته باشند.
گفتني است در اين مراسم با حضور سردار غلامرضا جلالي رئيس سازمان پدافند غيرعامل و مهندس نجار مديريت بحران كشور و دكتر آقاجاني رئيس كميته پدافند غيرعامل از سامانه جامع اطلاعات مكاني رونمايي شد. /203