• 1394/02/19 - 09:46
  • 11
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
قائم مقام سازمان نظام پرستاری در همایش نقد طرح تحول:

بی توجهی به منابع انسانی حلقه مفقوده طرح تحول سلامت/نقدهای دلسوزانه را سیاسی نکنید

قائم مقام سازمان نظام پرستاری گفت: نقدهایی که به طرح تحول سلامت می شود با نیتی دلسوزانه است و امیدواریم سیاسی تلقی نشود، مهمترین انتقاد به این طرح نادیده گرفتن نیروهای انسانی فعال در نظام سلامت و باقی ماندن در نظام پرداخت قدیمی فی فور سرویس است که خدمات القایی را افزایش می دهد اگر قرار است نظام تعرفه ای باقی بماند پس باید قانون تعرفه های خدمات پرستاری هم اجرا شود.



قائم مقام سازمان نظام پرستاری گفت: نقدهایی که به طرح تحول سلامت می شود با نیتی دلسوزانه است و امیدواریم سیاسی تلقی نشود، مهمترین انتقاد به این طرح نادیده گرفتن نیروهای انسانی فعال در نظام سلامت و باقی ماندن در نظام پرداخت قدیمی فی فور سرویس است که خدمات القایی را افزایش می دهد اگر قرار است نظام تعرفه ای باقی بماند پس باید قانون تعرفه های خدمات پرستاری هم اجرا شود.


به گزارش خبرنگار نظام پرستاری، احمد نجاتیان در همایش ملی نقد عملکرد دولت یازدهم در حوزه سلامت گفت: باید این جلسه را به فال نیک گرفت و از فرصت ایجاد شده برای بیان نقد عملکرد طرح تحول نظام سلامت قدردانی کرد.

وی افزود: طرح تحول نظام سلامت به جد یکی از فعالیت های عمده در دولت یازدهم است و به عنوان یک شهروند ایرانی و یک پرستار از دولت و وزارت بهداشت تشکر می کنم و به  طورکلی این طرح را به عنوان یک گام مثبت در نظام سلامت ارزیابی می کنم ولی به هر حال نقدهایی نیز بر این طرح وارد می شود.

قائم مقام سازمان نظام پرستاری ادامه داد: بی شک تمام نقدها مطروحه با هدف بهبود طرح و با نیتی دلسوزانه است و امیدواریم دوستان این نقدها را به مباحث سیاسی و برداشت های سیاسی مرتبط نکنند.

وی یادآور شد: بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهانی، پرداختن به بحث منابع انسانی یکی از شروط و عوامل موفقیت در ایجاد تحول و تغییر در نظام سلامت محسوب می شود که متاسفانه در طرح تحول نظام سلامت در ایران، حلقه مفقوده این طرح عدم توجه به منابع انسانی است.

نجاتیان طرح تحول نظام سلامت را یک تغییر برشمرد و گفت: هر تغییری با مقاومت روبه رو می شود. با توجه به اینکه پیش از اجرای طرح تحول نظام سلامت هیچ نوع آگاهی به تمام گروه های فعال در این عرصه داده نشده است و مشارکت افراد نظام سلامت و نیروهای مختلف در برنامه ریزی ها دیده نشده است طبیعی است که به تبع آن مقاومت در برابر تغییر ایجاد شد.

وی افزود: لذا جا داشت، اجرای طرح تحول نظام سلامت با برنامه ریزی بهتری انجام می شد و امیدواریم که در ادامه این طرح حتماً به بحث منابع انسانی در نظام سلامت توجه جدی شود.

وی ضعف در بخش های نرم افزاری را از دیگر انتقادات وارد شده به طرح تحول نظام سلامت خواند و گفت: اینگونه تصور شد که با دادن پول، عوض کردن پرده، تخت و سرامیک کردن کف بیمارستان، هتلینگ بهتر می شود و رضایتمندی افزایش می یابد، البته این بخشی از رضایتمندی است ولی همه ما می دانیم که روش پرداخت فی فور سرویس بدترین روش پرداخت در نظام سلامت در دنیا محسوب می شود.

قائم مقام سازمان نظام پرستاری تصریح کرد: بسیاری از کشورهای دنیا که این روش پرداختی را آزموده اند به این نتیجه رسیده اند که نظام فی فور سرویس، چاهی است که هر چقدر در آن پول بریزی به دلیل بحث خدمات القایی، تنها هدر دادن منابع است.

وی افزود: علی رغم اینکه در قوانین بالادستی مثل برنامه پنجم توسعه، خرید راهبردی خدمات سلامت مطرح شده و علی رغم اینکه در آیین نامه خرید خدمت و نظام پرداخت در دولت در فروردین سال گذشته وزارت بهداشت و بیمه ها ملزم شده اند که در سال 94 تمام نظام پرداخت در بیمارستانها را تبدیل به پرداخت بر مبنای گروه های تشخیصی کنند ولی عملاً برنامه ای برای تغییر روش ها در این خصوص نمی بینیم که امیدواریم به این بحث توجه جدی شود.

نجاتیان گفت: مکرراً گفته می شود که در نظام های پرداخت باید دید که چه خدمتی را می توان از چه گروهی و با چه قیمتی خرید در حالی که در عمل هیچ توجهی به این مهم صورت نمی گیرد و شاید بسیاری از خدماتی که در حال حاضر با قیمت های گران خریداری می شود را می توان از گروه های دیگر با قیمت ارزان تر و با همان کیفیت خریداری کرد.

وی اظهار داشت: این موضوعی است که در دنیا مطرح شده است و سازمان نظام پرستاری این آمادگی را دارد تا تجاربی که در این زمینه وجود دارد و قطعاً به نفع نظام سلامت و مردم است را در اختیار متولیان امر قرار دهد.

قائم مقام سازمان نظام پرستاری افزود: گلایه ای که همکاران ما دارند این است که اگر قرار است نظام پرداخت فی فور سرویس باشد پس تعرفه های پرستاری نیز به عنوان قانون الزام آور برای مجلس و دولت باید مد نظر قرار می گرفت.

نجاتیان گفت: خدمات زیادی به کتاب ارزشگذاری نسبی خدمات سلامت افزوده شد ولی بخشی که 70 درصد خدمات را داشته و در بیمارستانها ارائه می دهند در این میان نادیده گرفته شده اند و این نیز نقدی جدی از سوی جامعه پرستاری است که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار اصلی
  • کد خبر : 19438
کلمات کلیدی