• 1395/12/03 - 08:40
  • 19
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
دادگری:

بیش از 50 استاد تمام پرستاری در کشور داریم/ پرستاری جزو 5 رشته اول کشور است

مدیر کل دفتر توانمند سازی ارتقاء و بهره وری سرمایه های انسانی معاونت پرستاری وزارت بهداشت، پرستاری را جزو رشته های رقابتی و به عنوان 5 الی 7 رشته اول کشور بر شمرد و گفت: در حال حاضر بیش از 50 استاد تمام رشته پرستاری در کشور داریم و پیش بینی می شود این رقم تا 5 سال آینده دو برابر شود.


مدیر کل دفتر توانمند سازی ارتقاء و بهره وری سرمایه های انسانی معاونت پرستاری وزارت بهداشت، پرستاری را جزو رشته های رقابتی و به عنوان 5 الی 7 رشته اول کشور بر شمرد و گفت: در حال حاضر بیش از 50 استاد تمام رشته پرستاری در کشور داریم و پیش بینی می شود این رقم تا 5 سال آینده دو برابر شود.
به گزارش روابط عمومی معاونت پرستاری، دکتر علی دادگری صبح امروز در برنامه ای تلویزیونی با اشاره به هزینه های بالایی که برای تربیت یک نیروی پرستار صرف می شود، گفت: بویژه در سالهای اخیر، تجهیزات و امکانات و فضای بسیار پیشرفته ای برای تربیت پرستار بکارگیری می شود که قطعا هزینه بالایی را در بر می گیرد.
وی پدیده مهاجرت در رشته پرستاری را موضوعی چندعاملی عنوان کرد و گفت: شاید اولین بحثی که در این باره مطرح شود بحث مقایسه درآمدی باشد که البته طی سالهای بعد از انقلاب و بویژه طی 10 سال اخیر افزایش چشمگیری در حقوق پرستاران داشته ایم.
وی افزود: به عنوان مثال در گذشته یک پرستار باید دو الی سه شیفت کار می کرد تا می توانست امورات یک خانواده را اداره کند اما امروز واقعاً دیگر این طور نیست و پرستاران از درآمدهای نسبتا قابل قبولی همانند سایر کارمندان برخوردارند.
مدیر کل دفتر توانمند سازی، ارتقاء و بهره وری سرمایه های انسانی معاونت پرستاری ادامه داد: البته بحث درآمد تنها یکی از علت های احتمالی مهاجرت پرستاران است و شاید بیشترین علت برای گرایش به مهاجرت را بتوان، اعتباری که پرستاری در جامعه دارد، عنوان کرد.
وی افزود: البته خوشبختانه حرفه پرستاری در سالهای اخیر به نسبت گذشته از منزلت، اعتبار و جایگاه بیشتری در بین مردم و در جامعه برخوردار شده است و این مسئله نیز با تلاش های صورت گرفته در سالهای اخیر تا حد زیادی مرتفع شده است.
وی تصریح کرد: البته یکی دیگر از علت های تمایل به مهاجرت در بین پرستاران نیز بحث کاملا شخصی و فردی است که ممکن است ارتباطی نیز به خود رشته نداشته باشد و پدیده ای اجتماعی است که در سایر مشاغل نیز شاهد آن هستیم.
این عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به توجه ویژه به آموزش ارتباط مطلوب پرستار با بیمار در دانشکده های پرستاری گفت: برای خدمت رسانی هر چه مطلوب تر به بیمار هم اکنون بحث آموزش نحوه ارتباط پرستار با بیمار جزو اولین دروس رشته پرستاری است و به صورت علمی به نحوه برقراری این ارتباط پرداخته می شود و حتی در مورد قرار گرفتن دست پرستار هنگامی که بر بالین بیمار قرار می گیرد و نحوه صحبت کردن با بیمار نیز آموزش داده می شود.
وی افزود: اما وقتی پرستار وارد محیط کار می شود و در جایی که باید نسبت پرستار به بیمار یک به 6 باشد ولی یک به 15 است، کار کمی سخت می شود و شاید یکی دیگر از دلایلی که پرستاران گاهاً تمایل به مهاجرت می یابند همین موضوع است زیرا در محیط های بین المللی کار سخت است ولی تمامی سختی کار به خود حرفه بر می گردد و به شرایط جانبی مربوط نمی شود.
دکتر دادگری در ادامه با اشاره به فعالیت بیش از 50 استاد تمام رشته پرستاری در کشور گفت: این آماری بسیار خوب است و پیش بینی می شود این رقم در 5 سال آینده به حدود دو برابر ارتقاء یابد.
وی همچنین با اشاره به نیاز کشور به ورود مردان به حرفه پرستاری گفت: اگر چه ماهیت کار پرستاری با عشق، لطافت و مهر که بیشتر در زنان تبلور می یابد، همراه است و همین امر این تصور را در تمام دنیا و حتی در جوامع غربی هم بوجود آورده است که پرستاری حرفه ای زنانه است ولی این طور نیست که مردان نتوانند در این کار ورود کنند و بویژه با توجه به شرایط و نیاز کشور در حال حاضر لزوم حضور مردان به این حرفه بسیار احساس می شود.


رشته پرستاری جزو 5 تا 7 رشته اول کشور است
وی افزود: البته تضمین شغل در این حرفه نیز انگیزه خوبی برای حضور مردان در این حرفه است و بنده قول می دهم تا ده سال آینده هر مرد یا زنی که به رشته پرستاری ورود کند، بیکار نخواهد ماند و همین امر نیز این حرفه را در سالهای اخیر به رشته ای رقابتی بدل کرده است.
مدیر کل دفتر توانمند سازی، ارتقاء و بهره وری سرمایه های انسانی معاونت پرستاری ادامه داد: به رغم اینکه پیش از این، رشته پرستاری جزو 30 رشته اول بود اما در حال حاضر جزو 5 الی 7 رشته اول کشور است و دلیل آن هم علاوه بر ضمانت شغلی، بالارفتن سطح آگاهی و شناخت جامعه و مردم نسبت به این حرفه است.
دادگری انتخاب روز پرستار همزمان با ولادت حضرت زینب کبری (ع) را امری بی همتا در کشور خواند و گفـت: هیچ حرفه ای را نداریم که روز بزرگداشت آن با یکی از بزرگان دینی مرتبط باشد و به این لحاظ رشته پرستاری بی همتا است و پرستاران ما باید به تأسی از این اسوه که معنای صبر، مقاومت و آگاهی بود، دانشمند، آگاه نسبت به زمان خود و متبحر به حرفه خود باشند.

  • گروه خبری : اخبار اصلی
  • کد خبر : 26149
کلمات کلیدی