• 1397/12/01 - 08:42
  • 39
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاون پرستاری وزارت بهداشت تاکید کرد:

ضرورت ورود انفورماتیک به حوزه مراقبت های پرستاری

برنامه ریزی هایی جهت استقرار سیستم های ثبت و گزارش نویسی الکترونیکی به منظور کاهش ساعات مراقبت های غیرمستقیم از بیمار و دسترسی پرستاران به دوره ها و تمهیداتی برای توانمندسازی پرستاران در حال انجام است.


به گزارش روابط عمومی معاونت پرستاری، دکتر مریم حضرتی، معاون پرستاری وزیر بهداشت در دیدار با معاون امور دانشجویی و مدیر گروه انفورماتیک دانشگاه علوم پزشکی مجازی با تاکید بر به توجه ویژه معاونت پرستاری بر سلامت و پرستاری الکترونیک، اظهارداشت: برنامه ریزی هایی جهت استقرار سیستم های ثبت و گزارش نویسی الکترونیکی به منظور کاهش ساعات مراقبت های غیرمستقیم از بیمار و دسترسی پرستاران به دوره ها و تمهیداتی برای توانمندسازی پرستاران در حال انجام است.

وی با بیان اینکه این دوره ها که به دلایلی از جمله سهولت دسترسی، کاهش هزینه های تردد و امکان مدیریت زمان در قالب دوره های مجازی طراحی شده اند، تاکید کرد: فرآیند پرستاری، آمادگی های لازم را جهت استقرار و بکارگیری انفورماتیک در مراقبت های پرستاری فراهم خواهد کرد و بدیهی است فراگیران این دوره ها، در قالب برنامه های آموزش آبشاری ،مسؤولیت آموزش سایر پرستاران و هدایت و رهبری اجرای برنامه های مرتبط با انفورماتیک پرستاری را در منطقه آمایشی خود عهده دار خواهند شد.

دکتر احمدی، معاون امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مجازی نیز در این دیدار ضمن تاکید بر ورود به عصر اطلاعات و اهمیت ورود علم انفورماتیک به نظام سلامت، اظهار داشت که ضروری است پرستاران  به عنوان اعضای کلیدی تیم مراقبت، آموزش های لازم را در زمینه انفورماتیک دریافت کرده و اطلاعات و تکنولوژی آموخته شده را در راستای ارتقای کیفیت خدمات و بهبود پیامد مراقبت پرستاری بکار گیرند.

 همچنین دکتر آسیه درویش، مدیر گروه انفورماتیک این دانشگاه، ضمن بیان مقدمه ای در خصوص انفورماتیک پرستاری، گفت: این علم، یعنی بهره مندی از فناوری اطلاعات در جنبه های مختلف حرفه ای در ابعاد آموزش، مدیریت، پژوهش و بالین، به منظور تبدیل داده به دانش و بهره مندی از اطلاعات در زمان و مکان مورد نیاز؛ به طوری که منجر به تصمیم گیری بهتر و مراقبت بهتر در کار حرفه ای پرستار شود.

یادآور می شود،از سال 1948 انفورماتیک علوم پزشکی به عنوان یک تخصص علمی به رسمیت شناخته شده و به تدریج دوره های آموزشی کوتاه مدت، ضمن خدمت، فلوشیپ و تحصیلات دانشگاهی از مقاطع کارشناسی تا دکترا طراحی و ارائه شد.

وی  همچنین افزود: بر اساس مطالعات انجام شده در این حوزه، هر پرستار علاوه بر تسلط بر حرفه خود، نیاز است به شایستگی های مرتبط با انفورماتیک پرستاری شامل کار با کامپیوتر و مدیریت اطلاعات دست یابد که پیش نیاز دستیابی به این شرایط، طراحی زیرساخت هایی نظیر آموزش پرستاران اعم از مدیران پرستاری و اساتید، فرهنگ سازی، تقویت مدیریت و رهبری و سیاستگذاری و توسعه ارتباطات است. این عضو هیئت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود اولین دوره پودمانی انفورماتیک پرستاری در سال 1397، در سطوح مقدماتی، متوسط و پیشرفته در دانشگاه علوم پزشکی مجازی با تشکیل گروه انفورماتیک پرستاری تدوین شده است.

جزئیات مربوط به برنامه ریزی و اجرای این دوره ها متعاقبا اعلام خواهد شد.

  • گروه خبری : اخبار اصلی
  • کد خبر : 31691
کلمات کلیدی