• 1394/07/13 - 09:10
  • 17
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مراسم گرامیداشت مقام پرستار در هشت سال دفاع مقدس برگزار شد

نشست «خاطرات پرستاری در هشت سال جنگ تحمیلی» در دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران به منظور گرامیداشت مقام پرستار در دفاع مقدس برگزار شد.



نشست «خاطرات پرستاری در هشت سال جنگ تحمیلی» در دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران به منظور گرامیداشت مقام پرستار در دفاع  مقدس برگزار شد.

 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نظام پرستاری، در این نشست محمدرضا تفاق از پیشکسوتان حوزه پرستاری و پرستار مبارز، به بیان خاطرات و رشادت های پرستاران در دفاع مقدس پرداخت و با تاکید بر مسئولیت دانشجویان پرستاری در شرایط کنونی کشور؛ از دانشجویان خواست تا توجه خود را به زمان حال معطوف کنند.

وی اظهار داشت: ما به عنوان پرستار باید در بخش به گونه ای رفتار و کار کنیم که بیمار هر نیازی داشت و هر کمکی که خواست از ما بخواهد و هر کاری از دستمان برمی آید انجام دهیم"

دکتر فتانه قدیریان، پژوهشگر نیز در خصوص تئوری های جنگ و تغییرات گفتمانی در پرستاری گفت : فضای پرستاری قبل از جنگ یک فضای آکادمیک بود و نظم یکی از ارکان مهم آن به شمار می رفت؛ به خصوص در جنوب ایران که بیشتر انگلیسی ها حضور داشتند و با شروع جنگ و کمبود نیروی پرستاری و ورود امدادگران داوطلب یک فضای بی نظمی وارد فضای نظم شده و برخورد این دو گفتمان باعث بوجود آمدن ساختار جدیدی می شود که نقش ها و مرز ها را کمرنگ کرده و ما به صحنه هایی در اورژانس برخورد می کنیم که یک پرستار بیشتر از وظایف و نقش هایش فعالیت کرده و تصمیم گیری و حتی برخی وظایف پزشکان را نیز بر عهده می گیرد.

وی همچنین افزود: افرادی مانند شهید چمران که نقش توده نخبه گرا را داشتند، زبان نخبه گرایی را وارد اجتماع کردند و به دنبال آن فضای پزشکی از فضای علمی تغییر داده و به انگاره حل مسئله –هر چه که در توان داریم برای نجات انسانها انجام دهیم- می رسانند و این تغییر تفکر حاصل تلاش های دکتر چمران در مدیریت و ساماندهی بین سپاه، ارتش و ساختار های حد واسط و تغییر تفکر پزشکی است.

دکتر قدیریان در ادامه تصریح کرد: در جنگ صحنه هایی بوجود می آید که مراقبت به مثابه یک علم بالینی نمود پیدا می کند و یک نگاه سیاسی معطوف به پرستاری در اجتماع ایجاد شده و اهمیت پیدا می کند؛ به گونه ای که می تواند در سیاست گذاری های جامعه مداخله کند. تفکر پرستاری به مثابه علم و هنر زیبایی شناسانه هست که می تواند ساختار مبتنی بر برابری و عدالت اجتماعی بنا کند.

دکتر محمد علی چراغی، رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این نشست ضمن قدردانی از انجمن اسلامی دانشجویان برای برگزاری این برنامه با اشاره به نقش پرستاری در دفاع مقدس یاد آور شد: دانشجویان باید ببینند که برای رسیدن به مقدسات چه راه هایی را باید طی کرد زیرا گاهی برای رسیدن به آن باید جان داد و رزمندگان در دوران دفاع مقدس، از جان خود مایه گذاشتند.

  • گروه خبری : اخبار اصلی
  • کد خبر : 21079
کلمات کلیدی