• 1394/12/01 - 09:27
  • 14
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاون پرستاری وزارت بهداشت:

پرستاران جامعه نگر از سال آینده، بار بستری بیمارستانها را کاهش می دهند

معاون پرستاری وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: پرستاری جامعه نگر از سال آینده در کشور توسعه می یابد و با فعالیت این پرستاران بار بستری در بیمارستانها کاهش می یابد.


معاون پرستاری وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: پرستاری جامعه نگر از سال آینده در کشور توسعه می یابد و با فعالیت این پرستاران بار بستری در بیمارستانها کاهش می یابد.

به گزارش روابط عمومی معاونت پرستاری،، محمد میرزابیگی، روز پنجشنبه در مراسم افتتاح دانشکده پرستاری و مامایی بیرجند، افزود: اکنون 140 هزار پرستار در تمام مراکز بهداشتی و درمانی دولتی و غیر دولتی شاغل هستند اما بر اساس نیاز تعیین شده در قانون ارتقای بهره وری به 260 هزار پرستار نیاز داریم بنابراین کشور 120 هزار پرستار کم داریم.

وی اضافه کرد: بدون احتساب نیاز قانون ارتقای بهره وری  و بر اساس شاخص نسبت پرستار به  جمعیت، تخت بیمارستانی  و تعداد پزشک نیز حداقل 100 هزار پرستار کمبود داریم.

وی اضافه کرد: پرستار بیکار جویای کار در کشور نداریم و اگر کسی که فارغ‌التحصیل پرستاری باشد و تمایل به کار در کلانشهرها از جمله تهران داشته باشد، دعوت می کنیم به سایت «موسسه کارآفرینان آوا سلامت» که زیر نظر هیئت امنای ارزی وزارت بهداشت تشکیل شده، مراجعه کند تا بلافاصله زمینه کار برایش فراهم ‌شود.

معاون پرستاری وزیر بهداشت اضافه کرد: فردی که در شهر خود فارغ‌التحصیل شده و در همان شهر کار می‌خواهد به معنای فرد جویای کار نیست و به عنوان مثال در شهر تهران و سه دانشگاه  علوم پزشکی پایتخت به حدود 1500 تا دو هزار نفر پرستار در بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه‌های تهران نیاز داریم و اگر فردی در تهران مراجعه کند، بلافاصله بکارگیری می شود.

وی با اشاره به برنامه‌های حوزه پرستاری سال 95 گفت: یکی از این برنامه‌ها توسعه خدمات پرستاری جامعه نگر است که به کاهش بار بستری در بیمارستانها کمک می کند. در حقیقت این نوع پرستاری خدمتی مراقبتی است و مداخله زیادی با کار درمانی ندارد، بلکه به این صورت است که از بیماران مزمن نگهداری می‌شود.

میرزابیگی افزود: پرستاران جامعه ‌نگر از بیمارانی چون سالمندان، دیابتی‌ها، افراد مبتلا به سرطان یا بیماران قلبی و عروقی و افرادی که دچار سکته شده اند و نیاز به مراقبت دارند و نیازی به بستری آنها در بیمارستان نیست، در  منزل مراقبت می کنند.

معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: در این راستا پروانه‌ صلاحیت حرفه‌ای به پرستاران داده می شود که در حقیقت پرستار را از غیر پرستار جدا کرده و این مدرک، علاوه بر مدرک فارغ‌التحصیلی، برای مشخص شدن توانمندی‌های پرستاران به آنها داده می‌شود.

ویهمچنین از تعریف دوره‌هایی تحت عنوان دوره‌های «مهارت خاص» خبر داد و گفت: این دوره‌ها، این استعداد و توان را به ایجاد می کند که کارشناس ارشد‌های ویژه‌ای را مثل متخصصان پرستاری«آی سی یو»، « ان آی سی یو»، «سوختگی» و ... ایجاد شود  و افرادی که این دوره های تخصصی را طی کرده اند به صورت تخصصی در رشته مورد نظر فعالیت می کنند.

میرزابیگی اضافه کرد: در این راستا تاکنون چهار دوره مهارت تخصصی پرستاری نهایی شده و هفت تا ۱۰دوره دیگر نیز در حال نهایی شدن است.

  • گروه خبری : اخبار اصلی
  • کد خبر : 22618
کلمات کلیدی