رئیس سابق بیمارستان بقیةالله (عج)
پرستاران هم میتوانند رئیس بیمارستان باشند
رئیس سابق بیمارستان بقیةالله (عج) با اشاره به اینکه پرستاران هم می توانند رئیس بیمارستان باشند، گفت: لازم است به نقش پرستاران در تصمیمگیری و حتی در مقام ریاست بیمارستان توجه ویژه شود.
رئیس سابق بیمارستان بقیةالله (عج) با اشاره به اینکه پرستاران هم می توانند رئیس بیمارستان باشند، گفت: لازم است به نقش پرستاران در تصمیمگیری و حتی در مقام ریاست بیمارستان توجه ویژه شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نظام پرستاری به نقل از ایلنا، محمد صادق مهدوی، درباره بیمارستانهای هیئت امنایی گفت: قرار نیست که با هیئت امنایی شدن بیمارستانها آنها از حالت دولتی خارج شوند، هیئت امنایی شدن به این خاطر انجام می شود که مشکلات بیمارستان کم شود.
به گفته وی هیئت امنایی شدن بیمارستانها در حقیقت به نفع بیماران و به منظور افزایش کیفیت و کاهش مشکلات بیمارستانها است.
وی افزود: بیمارستانهای دولتی و غیرهیئت امنایی برای کوچکترین تغییرات دستگاه در بیمارستان مانند اضافه کردن بخش، دستگاه، ایجاد تخصص خاص و هر چیز دیگر باید وارد سیکل تصمیمگیری در دانشگاهها و کمیتههای مربوطه شود تا بودجه آن تصویب شود. به همین دلیل اگر رئیس بیمارستان تصمیمی اتخاذ کند، یک یا دو سال برای اجرایی شدن آن تصمیم، به زمان نیاز دارد. که با هیئت امنایی شدن بیمارستاها این مشکلات برطرف میشود.
رئیس سابق بیمارستان بقیةالله (عج) با اشاره به اینکه افرادی باید در هیئت امنا حضور داشته باشند که بتوانند منابع مالی بیمارستان را تامین کنند، گفت: حضور شهرداران یا نمایندگان مجلس میتوانند در این مهم مورد توجه قرار بگیرد، البته حضور این افراد باید با توجه به نظر رئیس دانشگاه علوم پزشکی مربوطه باشد.
وی افزود: اعضای هیئت امنا هم باید صاحب تصمیم باشند و هم باید بتوانند مشکلات بیمارستان را مرتفع کنند، به عنوان مثال، خیلی از بیمارستانها برای پرداخت پول آب و برق خود با مشکلاتی مواجه هستند، زمین یا ملک بیمارستانها نیز همیشه با مشکلاتی همراه بوده است. اگر شهردار منطقه عضو هیئت امنا باشد، به راحتی میتواند این مشکلات را رفع کند.
وی با تأکید بر اینکه هیئت امنایی شدن بیمارستان به معنای خصوصی شدن آن نیست، افزود: هیئت امنایی شدن بیمارستان به این معنا نیست که کارهای بیمارستان به بخش خصوصی ارجاع شود. بلکه هدف این است که در بیمارستانها، هیئت امنایی ایجاد شود که بیمارستان را اداره کند. این موضوع با خصوصی سازی متفاوت است. آنچه در این مسیر مهم است اعضای حاضر در هیئت امنای بیمارستان است.
رئیس سابق بیمارستان بقیةالله (عج) افزود: این موضوع مبنای علمی دارد، ما در بیمارستان ذی نفعانی داریم که یا تاثیر مثبت در بیمارستان دارند و یا از بیمارستان تاثیر مثبت میگیرند. بنابراین اگر این افراد توان گره گشایی دارند، باید در تصمیمگیری بیمارستان شریک شوند تا مشکلات بیمارستان رفع شود.
وی افزود: وقتی ذینفعان در تصمیمگیری شریک باشند به راحتی مشکلات بیمارستان رفع میشود. این موضوع در دنیا اجرایی شده است اما در ایران به طور تخصصی به آن پرداخته نشده است.
مهدوی درباره حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی به عنوان عضو هیئت امنا نیز گفت: به دلیل اینکه برخی از دانشگاههای علوم پزشکی تعداد زیادی از بیمارستانها را زیر مجموعه خود دارند، از همین رو رئیس دانشگاه نمیتواند به طور مثال عضو هیئت امنای 25 بیمارستان باشد به همین دلیل ناچار است مسئولیت خود را تفویض کند و به افراد دیگر بسپارد، به همین دلیل بهتر است در دانشگاههایی که تعداد بیمارستانهایشان زیاد است، رئیس دانشگاه عضو هیئت امنای دانشگاه نباشد.
رئیس سابق بیمارستان بقیةالله (عج) درباره اعتراض پرستاران به آییننامه بیمارستانهای هیئت امنایی نیز گفت: به طور کلی در کشور ما پرستاران در تصمیمات مدیریتی بیمارستان نقش کمی دارند. این نقص در همه بیمارستانها وجود دارد و زیبنده نیست. پرستاران در مراقبت از بیماران نقش پررنگ و تاثیر گذاری دارند اما در تصمیمگیری نقش موثری ندارند.
وی افزود: در کشورهای دیگر شاهد این هستیم که یک پرستار رئیس بیمارستان و یا عضو هیئت امنای بیمارستان است، اما در ایران، من حتی یک مورد هم ندیدهام که یک پرستار به عنوان رئیس بیمارستان تعیین شود.
مهدوی تصریح کرد: لازم است به نقش پرستاران در تصمیمگیری و حتی در مقام ریاست بیمارستان توجه ویژه شود.