• 1395/05/13 - 07:36
  • 22
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان:

پروانه صلاحیت حرفه ای به پرستاران هویت می دهد

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: صدور پروانه صلاحیت حرفه ای نه تنها موجب حفظ حقوق بیماران و ایمن تر شدن خدمات سلامت می شود، بلکه باعث می شود، پرستاران نیز احساس هویت حرفه ای پیدا کنند.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان:

پروانه صلاحیت حرفه ای به پرستاران هویت می دهد

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: صدور پروانه صلاحیت حرفه ای نه تنها موجب حفظ حقوق بیماران و ایمن تر شدن خدمات سلامت می شود، بلکه باعث می شود، پرستاران نیز احساس هویت حرفه ای پیدا کنند.

به گزارش روابط عمومی معاونت پرستاری؛ شهناز کیخواه با تأکید بر اهمیت اجرای دقیق و کامل صدور پروانه صلاحیت حرفه ای پرستاران گفت: صلاحیت حرفه ای پرستاران در هر کشوری که اجرایی شده است، نتایج مثبتی را به دنبال داشته است و قطعا تحقق آن در ایران نیز می تواند دارای پیامدهای بسیار مثبتی در حرفه پرستاری و نظام سلامت باشد.

وی افزود: در بحث صلاحیت حرفه ای پرستاران اگر با یک زیر ساخت مناسب پیش برویم، مطمئنا موفق خواهیم بود زیرا نه تنها در حرفه پرستاری بلکه در تمام حرف، این تمایل وجود دارد که کار و خدمتی که ارائه می شود، دیده شده و تثبیت شود و به واسطه مدرکی نشان داده شود که خدمت ارائه شده استاندارد و ارزشمند است.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: البته مهمتر از منافعی که اجرای طرح صلاحیت حرفه ای برای پرستاران به همراه دارد، بیش از آن این بیماران هستند که از اجرای این طرح منتفع می شوند زیرا به واسطه تحقق این امر، بیماران ایمن تر شده و حقوق آنها بیش از پیش رعایت می شود زیرا بیماران نیاز دارند که پرستارانی از آنها مراقبت کنند که دارای صلاحیت حرفه ای بالایی باشند.

وی تدوین آیین نامه وزارت بهداشت در خصوص اجرای صلاحیت حرفه ای را گامی ارزشمند در شروع این طرح خواند و گفت: با اجرای این آیین نامه علاوه بر حفظ حقوق بیماران می توان ارزیابی و ارزشیابی کامل و دقیقی از 30 سال خدمت یک پرستار انجام داد و این امر امکانپذیر نیست مگر اینکه روند اجرای صلاحیت حرفه ای درست پیش رفته و زیرساخت های مناسب آن پیش بینی شود.

کیخواه اضافه کرد: در راستای اجرای این طرح باید تمام جوانب کار پرستاری دیده شود و تمام ارگان های ذی ربط اعم از دانشکده های پرستاری، نظام پرستاری، NGO ها در یک مسیر و همگام، حامی و پیگیر اجرای آن باشند تا این مهم که به نفع مردم و حرفه پرستاری است به بهترین شکل ممکن عملیاتی شود.

وی افزود: به منظور تأمین زیرساخت های اجرای این طرح باید در نظر داشت که در گروه پرستاری، رده های مختلفی وجود دارد که باید لحاظ شوند، ضمن اینکه پرستاران سوابق کاری مختلفی دارند و آیین نامه ای که به این منظور تدوین می شود نیز باید تمام این جوانب را لحاظ کند که البته در جلساتی که با مسئولان وزارت بهداشت داشته ایم، این نکات در آیین نامه ای که به این منظور تدوین شده، دیده شده است.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: همچنین باید کمبود نیروی پرستار در برخی دانشگاه های علوم پزشکی نیز در آیین نامه ای که به این منظور پیش بینی شده است، لحاظ شود تا بتوانیم با قانونی جامع و کامل وارد فاز اجرایی این طرح مهم شویم.

وی افزود: البته بی شک هر طرحی در ابتدای کار با یکسری مشکلات مواجه می شود اما مهمترین نکته وجود اعتقاد و عزم جدی برای اجرای آن است و قطعا مشکلات در مسیر اجرا با صبوری و همدلی، قابل شناسایی و مرتفع شدن است و بحث اجرای صلاحیت حرفه ای پرستاران نیز از این قاعده مستثنی نیست و بالاخره باید از یک جا شروع شود.

کیخواه ادامه داد: صلاحیت حرفه ای پرستاران به عنوان یکی از آرزوهای دیرینه پرستاران کاری است که باید انجام شود و به بهانه برخی مشکلات احتمالی نظیر کمبود نیرو نباید در اجرای آن دائما تعلل کرد و باید کار را از جایی شروع کرد و پیش برد.

وی افزود: جامعه پرستاری به عنوان جامعه ای سختکوش و صبور همواره به رغم تمام مشکلاتی که داشته، سعی کرده است که بهترین خدمت را به بیماران ارائه کند و همواره تلاش جامعه پرستاری بر این بوده که با تمام کمبودها بهترین خدمات را ارائه دهد اما نکته مهم در اجرای صلاحیت حرفه ای این است که اجرای آن احساس هویت به جامعه پرستاری می دهد.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خاطر نشان کرد: وقتی پرستاری هویت بهتری یابد قطعا خدمات با کیفیت و مطلوب تری ارائه می شود و این امر نهایتاً رضایتمندی بیماران و مردم را در پی خواهد داشت

  • گروه خبری : اخبار اصلی
  • کد خبر : 24532
کلمات کلیدی